Šalje se snažna poruka da su državni organi tu zbog građana i da je dogovor oko nadoknade uvek moguć
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

09. dec. 2015

Međunarodni dan borbe protiv korupcije Srbija obeležila spuštanjem cene mita na pola

BEOGRAD, 9. decembar 2015, (Njuz) – Srbija se aktivno uključila u obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i tim povodom danas smanjila prosečnu vrednost mita na pola. Sve državne institucije i organi su prihvatile ovaj predlog i na terenu ga sprovele u delo.

– Ceo svet je danas ujedinjen u borbi protiv korupcije, a Srbija se trudi da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruži svoj doprinos obeležavanju ovog praznika. Svi građani danas imaju mogućnost da svoje poslove sa državnim organima završe brzo i efikasno i pri tome uštede znatnu sumu novca, kaže S.V. državni službenik iz Beograda koji je pristao na razgovor za samo pola litra viskija i “Milku” od 90 grama.

On tvrdi da će svi oni koji, u toku današnjeg dana, pokušaju da naplate punu cenu mita biti privedeni i strogo sankcionisani.

– Moramo sve učiniti da smanjimo indeks korupcije i poboljšamo svoj imidž u svetu. Danas šaljemo snažnu poruku da su državni organi tu zbog građana i da je dogovor oko nadoknade za naš trud uvek moguć, poručio je ovaj službenik.

Država najavljuje da će ovakav način proslave Međunarodnog dana borbe protiv korupcije postaće tradicionalan.Takođe, povodom ovog praznika planira se i izdavanje specijalnog koverta na kome će biti odštampan detaljan pregled državnih službi i realne cene njihovih usluga.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Sad je jasno zasto je veliki vodja kod onog malog, pre par dana, insistirao na uvodjenju praznicnog svetla ( bez da ga iko plati kako je naglasio) – kako bi sve bilo jasno i vidno. On je uvek korak ispred- pravi napredni vodja!

 2. Suhi Kruho kaže:

  To su laži, u Srbiji korupcija ne postoji !
  Meni je jedan saobraćajac pošteno vratio polovinu dobijenog mita koji sam ja poklonio našem zajedničkom zubaru. Oteo mi je samo 500 evra za zimske gume.
  .
  Ali, ako već može sve na pola da se deli, ja hitno tražim berberina da mi šiša sve srpske ovce, a svaki plen delimo na ‘Fifty-Fifty’.
  Priča se da će i naša ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture već ove zime dobiti od Kine za puteve 10 mlrd. dolara.
  Uslov je da jaše amazonski golog konja na auto-putu Boljevac-Surdulica, pa ona i ja delimo mito i peremo milijarde preko tanjeg asfalta bugarskih stručnjaka na crno.

  1. Рубљов kaže:

   Подржавам Ваш план Suhi Kruho, но да не бисте ушли у ребаланс буџета, предлажем да поменута министарка јаше обученог коња стилом “акефалос” а не “без дојке” стилом, и то у смеру Сурдулица – Бољевац због боље прегледности јер код бугарских стручњака за црно могући су бели праменови густе магле у јутарњим часовима, кад им време није…(Оставих флашу домаће препеченице – 20 гради, бисерни венац који се, колико је добар, и у чашицу прелива – умотану у новчаницу од 100 евра, о д’ тоалет ” перми д’ кондуир” (за министарку) подно старе јабуке на четрнаестој кривини поменутог пута, можда ме и укључите у посао…)

   1. Suhi Kruho kaže:

    Sve što nije povezano može biti odvezano.
    Bugari su krajem 1916. i početkom 1917. godine Surdulicu skratili za samo 2000-3000 glava.
    Zbog toga ja uvek glasam za SNS.

    1. Рубљов kaže:

     Хвала Вам што сте ме вратили књизи Александра Трајковића “Дубока долина”, поново је прочитах и опет без речи остадох – за дубоку долину – тишина дубока…

 3. Рубљов kaže:

  “Данас је гинеколог ултразвучним прегледом у џепу будућег оца видео двеста педесет евра а не уобичајених пет стотина” – истакнуто је у билтену српског лекарске коморе и гласнику ” Водич за будуће родитеље” удружења очева Србије…

  1. ethanol kaže:

   Ginekolog Trudić već dve godine prikuplja plastične flaše u Srbiji jer je njemu postalo dosadno na radnom mestu.
   I tako on iz plastičnih flaša popije vodu, rakiju ili što se nađe i te iste flaše sada koristi za merenje trudnoće da mlade trudnice ne moraju da gube zdravlje u bolnici, nego mogu da obave test i u Domu zdravlja.
   Neki drugi ljudi iznad Grocke bacaju smeće, plastiku i ulje kraj puta, pa blato i mulje naših prirodnih i plodnih oranica sve proguta.
   A ja odvedem Cicu i Micu do najbliže apoteke, zamolim besplatni “pregnancy test”, i kao budući otac, od Cice i od Mice uvek dobijam nagradu.

 4. Баш Рђа kaže:

  Зоран Бабић: ” Влада ће борбу против контрацепције обележити спуштањем кондома на пола!”

 5. Ja sam kaže:

  Ajde, bre, ne lazite ovaj narod.
  Ja licno citao uputstvo drzave svim svojim sluzbenicima:
  Radi ocuvanja ekonomske stabilnosti zemlje, vaseg licnog samofinansiranja a time i snsovaca, svim gradjanma koji vam se danas obrate uputite odbrambenu recenicu:
  -DODJITE SUTRA

  1. Ja sam kaže:

   Saopstenje krusevackog SNS-a :
   U trenucima kada nam Srbe ubijaju na Kosovu i Metohiji. U trenucima kada nam na hiljade izbeglica ulazi svakoga dana u državu. U trenucima kada Srbija znatno popravlja materijalno stanje u pogledu naoružanja i postaje faktor stabilnosti na Balkanu….

   U trenucima kada mediji bez ikakvog problema objave na naslovnoj strani premijera obeleženog metom, a za njegovu bezbednost brinu specijalne jedicine vojske Srbije … nije li čudno da baš tada se radi na deklasiranju i deplasiranju ministra odbrane, kako je sam premijer rekao „ Čoveka koji čuva njegov život“ ? Čoveka koji je za vojsku Srbije i zaposlene uradio više nego svi njegovi prethodnici u poslednjih 20 godina zajedno.
   Poslednji događaj je samo povod, uzrok je mnogo dublji i kompleksniji. Vojska je ponovo uzdanica naroda. Namenska industrija se revitalizuje. Jačaju međunarodna vojna saradnja sa Srbijom. Jača saradnja u vojnom segmentu i sa zapadom i sa istokom, naravno jača saradnja i sa Kinom i Rusijom. Kome to smeta, taj finansira ove napade.
   Srpska napredna stranka, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nema i nikada neće imati toleranciju prema KORUPCIJI i kriminalu i očigledno je da to smeta kriminalnim grupama.

   P.S.
   Redakcio, zaposlite ceo Odbor.

 6. ivan kaže:

  tekst ima manje od deset recenica i neko nije mogao da ga pogleda i sredi da ne bude objavljen bez gresaka u maniru bljutavog blica.
  “Država najavljuje da će ovakav način proslave Međunarodnog dana borbe protiv korupcije postaće tradicionalan.” – svaka cast!

  1. Tagore kaže:

   U naprednom bLiCu rade napredni novinari, sve usmena diploma do diplome, a napredna banana ima i 97 odsto naprednih stanovnika koji već 35 godina cupkaju na mestu.
   Juče smo uspešno zaobišli i HUMAN RIGHT DAY u celoj zemlji.
   Divljaštvo u porastu: Dve divljakuše se posvađaju i vrište, naprednjaci slušaju i kažu da je to umetnost…
   : “IBEYI” (bliznakinje)
   I will come to you river, wash my soul.
   I will come to you river, wash my soul again.
   Carry away, my dead leaves.
   Let me baptize my soul with the help of your waters.
   Sink my pains and complains, let the river take them, river drown them.
   My ego, and my blame.
   Let me baptize my soul with the help of your waters.
   Those old mes, so ashamed, let the river take them, river drown them.

 7. Nevermind kaže:

  Uh što volim ove njuzovce kad ovako lako izbace dobar tekst.

 8. himalajac kaže:

  ovo je sjajna inicijativa; trebalo bi da drzava odredi cenu i uvede mito, a kasnije ga implementira u iznosu od samo 50%, u sve javne institucije gde mito nije prisutan (obdaniste, osnovne skole, gradski prevoz, itd)

 9. voya montoya kaže:

  Crni Mito će padneš na poligrafu Srbije…Dogovorni propisi i podzakonska akta,aknem im ga …Pola pola kazne.Izum nebeski komične Srbije…Tragikomika do neba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *