nazad na vrh

Megatrend pooštrio uslove za poklanjanje diploma

Ovakva mera najverovatnije je rezultat želje da se ublaži negativni imidž

BEOGRAD, 27. jun 2014, (Njuz) – Megatrend univerzitet znatno je pooštrio uslove za poklanjanje ispita i diploma, saznaje Njuz od studenata koji tamo studiraju.

Ovakva mera najverovatnije je rezultat želje da se ublaži negativni imidž fakulteta koji je, najviše zbog sumnjivog doktorata rektora Miće Jovanovića, u poslednje vreme znatno urušen.

– Megatrend sam upisala prošle godine na preporuku drugarice koja je tamo asistentkinja jer ga je sa najboljim ocenama završila za samo dve godine. Sve je teklo glatko do pre nekoliko dana kada sam htela da zakažem sastanak sa mentorom oko dodele diplome. Međutim, šokiralo me je kada su mi u studentskoj službi rekli da za odbranu diplomskog nije više dovoljno da se lepo obučem zbog fotografisanja za dodelu zvanja, već da ću morati da napišem i nekakvo motivaciono pismo na jednom A4 listu, na temu “Zašto mi se dopada ovaj fakultet” – kaže, vidno iznervirana, Slavica Marković, apsolventkinja Megatrenda – Srećom, sve se dobro završilo nakon što sam preko telefona oštro prekorila neku ženu u studentskoj službi, tako da ću diplomu najverovatnije dobiti naredne nedelje, što nije slučaj sa mnogim mojim kolegama koji su oštećeni ovim novim propisima – dodala je ona.

Njena koleginica Milica Topalović, kojoj fali još jedan ispit do diplomskog, kaže kako se neprijatno iznenadila kada su je juče pozvali sa fakulteta i rekli joj da treba lično da dođe kako bi je profesor upoznao i upisao joj ocenu u indeks.

– Kada smo upisivali fakultet, rečeno nam je da će se škola sama baviti administrativnim stvarima poput upisivanja svih ocena pre počinjanja studija. Ne samo što sam morala da kupim indeks, već sam morala da zovem najbolju drugaricu da je pitam gde se nalazi fakultet. Drugarica koja je tamo diplomirala prošle godine je morala da kontaktira nekoliko koleginica da bi to saznala – kaže Milica – Nisam protiv toga da studenti dolaze lično na ispite i pokažu se u najboljem svetlu, ali me čudi da profesori ignorišu činjenicu da je leto i da je velika vrućina u prevozu – kaže ova studentkinja Megatrenda.

Sa samog univerziteta nisu želeli da nam zvanično potvrde informaciju o pooštravanju uslova za poklanjanje diploma, ali nam je blizak izvor sa fakulteta potvrdio da su neki profesori, da bi očuvali reputaciju ove ustanove, rešili da okrenu drugi list i da mnogi od njih razmišljaju da počnu da se pojavljuju na nekim predavanjima.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. AAAHAHAHAHAHA!!!!!! Žalim narod koji upisuje privatne škole i fakultete.

 2. Posle ove vesti o pooštravanju uslova za poklanjanje diploma na Megatrendu, iako sam pri kraju studija, razmišljam da uzmem dokumenta sa ovog univerziteta i prebacim se na Singidunum. Imam samo jedan mali problem u vezi podizanja dokumenata, koji ću nadam se rešiti uz pomoć posetoca ovog sajta, GDE SE NALAZI MEGATREND,recite mi molim vas.

 3. Poznavalac plana grada i propali student “Megatrenda”, sa dugogodišnjim iskustvom blejanja po okolnim kafićima, svim studentkinjama Megatrend univerziteta, daje instrukcije: Kako da se najlakše dođe do zgrade univerziteta. Instrukcije držim u svom ili Vašem smeštaju. Molim sve zainteresovane koleginice da se jave šankerima u poznatim gradskim kafićima.

 4. Dok se Megatrend urušava,NEBOJŠINA kula odoleva !!!

  • Pravda za Nebojsu! Dete se pripremalo za gradonacelnika, pa cak i “doktoriralo” po tom pitanju, a onda ga ubacili u ralje zivota da se druzi sa Stivenom Sigalom i glumi karijatidu na sefovim konferencijama za stampu,

 5. Pa dobro, samo se poostravaju uslovi. To znaci jos jedna cifra ispred i gotovo.

 6. Uslovi su se malo promenili. Sada umesto da vi za diplomu fafate Mići, on fafa vama.

 7. Drago mi je da je Redakcija reagovala na ovu nepravdu. Ministri, profesori, stidite se, kako da vaši studenti jednog dana budu uspješni tako kao vi, ako im gurate klip u….točkove? Pozdrav, vaš Celtic.

 8. Kakav prevoz! Pa i najsirotiji student Megatrenda vozi svoja kola s klimom. To mi što živimo u okolini nekih Megatrend zgrada najbolje znamo – treba da se preparkiravamo svako veče jer inače na parkingu nema mesta.

 9. Moji politički prijatelji, te mlađe drugarice, dobri drugari i ja, doktoriramo neki dan pre 9000 godina na dopisnom fakultetu ”MAYA” kukuruzni smer u Meksiku.

  Kasnije smo svi radili kao ponosni upravitelji okopavanja, zakopavanja i polivanja zlata po grobovima nestale civilizacije ”MAYA” koja nas je naučila da pišemo naučne knjige za prosvetu cele zemlje Srbije, a neki novodošli radikali ignorišu naše diplome i doktorate, i ne veruju u naše znanje i legalno srečeno imanje.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix