nazad na vrh

Menjačnicama isplaćen drugi deo januarskih penzija

Tokom vikenda zabeležena najveća isplata penzija menjačnicama širom zemlje

BEOGRAD, 27. februar 2012, (Njuz) – Menjačnice širom Srbije primile su ovog vikenda drugi deo januarskih penzija. Većina njih primala je isplate u gotovini, na šalterima, dok je znatno manji deo isplata obavljen elektronskim putem.

Ovo je prvi put da su svi kapaciteti menjačnica bili popunjeni, a u nekim gradovima i nedovoljni da prime sve isplate.

– Veliki broj penzionera odlučio je da nam drugi deo januarske penzije isplati lično – rekao je Mile Jokić, vlasnik beogradske menjačnice “Zlatna ribica” – Tako su bili sigurni da je njihova penzija završila na pravom mestu. Bili smo prinuđeni da produžimo radno vreme.

NBS je, kao meru prevencije stvarnja gužvi u menjačnicama, najavila da bi u ponedeljak moglo da dođe do jačanja dinara, međutim mnogim penzionerima to nije bila prepreka da svoju penziju istog dana isplate menjačnicama. Redovi su bili dugi i po nekoliko stotina metara, pa mnogi penzioneri nisu stigli da obave sve svoje planirane obaveze.

– Uspeo sam da kupim taze hleba i da odem na pijac pre nego što se šalteri otvore, i to je sve što sam uradio pored isplate penzije menjačnici. Nisam stigao da odem na miting podrške Šešelju, a o vožnji autobusom tokom špica nisam ni pomislio – kaže Aksentije Petronijević, penzioner iz Beograda – Nikada do sada mi nije trebalo ovoliko vremena da penziju isplatim menjačnici. Sada kada imam 135 evra, osećam se mnogo sigurnije nego da čuvam dinare, jer za čas može da se dogodi inflacija kao ’93. godine.

Na svu sreću, nigde nije bilo incidenata, a prema rečima ministra Dačića, policija nije ni morala da bude u pripravnosti.

– Poznato je da penzioneri imaju velikog iskustva u čekanju u redovima, tako da nije bilo nikakvih problema – rekao je Ivica Dačić.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. ma nije samo da penzioneri imaju nerava da cekaju u nedogled.
    i svo ostali gradjani srbijice su spremni da cekaju narednih 50 godina za bilo kakav boljitak

  2. Pa vi niste normalni, u pozitivnom smislu. Ovo je vrh, samo da nije tuzno bilo bi smesno.

  3. Kako je krenulo, blog Jelene Karleuse delovace jos i kao intelektualno osvezenje u odnosu na pojedine tekstove odavde. Truba od teksta.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix