Nova imena će pokazati da se u opštinama vodi ozbiljna i odgovorna politika
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

14. maj. 2018

Mesta u kojima je SNS na vlasti dodaju prefiks “Vučićev” u svoje nazive

SKORO CELA SRBIJA, 14. maj 2018, (Njuz) – Lokalne samouprave u 169 opština, u kojima je na vlasti Srpska napredna stranka, odlučile su da preimenuju svoje opštine tako što će na ime mesta dodati prefiks “Vučićev”.

Inicijativa je potekla iz Kovina, koji je prvi odlučio da promeni ime u Vučićev Kovin, a predlog se svideo svim ostalim liderima opština u kojima vlast vrši SNS.

– U narednim danima, nedeljama i mesecima očekujemo da će sva mesta, osim pet opština u kojima su na vlasti druge političke opcije, promene imena. Uskoro ćemo dobiti Vučićevo Užice, Vučićev Srbobran, Vučićev Aleksandrovac, Petrovac na Vučiću…Neke opštine su odlučile da potpuno promene imena, tako će se Kučevo preimenovati u Vučevo, a Lučani u Vučane – saopšteno je iz Srpske napredne stranke.

U toj stranci su istakli da će na taj način opštine pokazati da se u njima vodi ozbiljna i odgovorna politika, koja će dovesti do boljitka za dve, najviše dve i po godine.

Iz uprave Grada Beograda takođe su najavili promenu imena u narednom periodu, s tim što će, kako su naveli, za sprovođenje ove odluke biti potrebno malo više vremena.

– Moramo da naziv “Beograd” promenimo u “Vučićev Beograd” ne samo na mapama, već i na svim natpisima gde se Beograd pominje. Moraćemo takođe da kontaktiramo Gugl, kako bi na svojim mapama promenio naziv, a moraćemo da obavestimo i sve druge zemlje o ovim promenama. Moj predlog je bio da, kada već menjamo imena skoro svih opština, promenimo i ime zemlje u Vučićeva Srbija, kako bismo o istom trošku obavestili ostatak sveta o tome – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić na  konferenciji za štampu.

Iz opština u kojima SNS nije na vlasti nisu se izjašnjavali kako će se postaviti prema predstojećim promenama, ali nezvanično saznajemo da u svih pet opština razmišljaju o tome da u nazive stave prefiks “Nevučićev”.

Nenad Milosavljević

 1. Novosadjanka kaže:

  Nema vise iznenadjenja.Svi smo mi Vucicevi taoci.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  A za izradu tabli sa novim nazivom mesta će biti angažovana ista firma koja je napravila novogodišnju jelku u Beogradu!

 3. Ariela kaže:

  A ja Sam cula da ce i dva Sela Gornje i Donje brijanje takodje da dodaju…mislim, i tako se pridruze velelepnim gradovima.

 4. Baba kaže:

  Ne samo sela i gradovi, planine, reke, jezera, stene i doline bi trebalo da promene nazive: Vucicev vrh (gluposti), reka Vucicev Gradac(jadac), Dolina Vucica i Vucicevica, Crno Vucicevo jezero, a Srbija da se zove Kukala nam majka.

 5. scoby kaže:

  Šteta što Jajce nije u Srbiji…

 6. Pajser kaže:

  Vučićev Beograd na Vučičevoj Vodi

 7. Čegevara kaže:

  Pa ima i lapovo jel to znači da je vučić lapo!

 8. Баш Рђа kaže:

  Два ангела, Анђелко и Ангелина, изродише два изрода, Александра (заштитник људи, мужеван) и Андреја (што значи храбар, човечан). И после, као, Nomen est omen, па бре мајку вам мафијашку и издајничку, и латинске пословице сте сјебали.

 9. o0 kaže:

  Nije los predlog. Jos da krenu da menjaju reci kao u filmu “the dictator” i da predjemo na sledeci nivo drustva.

 10. voya montoya kaže:

  Sva naselja sa ovim prefixom,valja povezati…naravno…metroom…!!!

 11. Ja sam kaže:

  Mali mokri Vucic

 12. Hrkljuš kaže:

  Čovek je sve to osvojio – znači Aleksandrija. Azijo, čuvaj se! Plašim se samo da ne bude Aleksandrida pa da potone.

 13. Davor kaže:

  Vučićevo “Donje Brijanje”

 14. Davor kaže:

  Vučićev “Brlog” , Vučićevi “Smrdići” , Vučićev “Sisojevac” , Vučićeva “Gola Glava” , Vučićevo “Svinjište” , Vučićev “Beograd” .

 15. Danica kaže:

  VUČIĆEVA SRBIJiCA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *