njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. jan. 2011

Meštani Trgovišta poklanjaju Vladi Srbije 500 budaka

Razmenjeni pokloni FOTO: Srbijanet.rs

TRGOVIŠTE, 12. januar 2011, (Njuz) – Žitelji Trgovišta uputili su Vladi Srbije i poslanicima pet stotina najkvalitetnijih budaka na poklon, kao odgovor na hiljadu pari tanga gaćica, brushaltera i kartonskih cipela za pokojnike, koje je država kao pomoć nedavno uputila u ovo mesto pogođeno poplavama.

Trgovištani su, kako sami kažu, na taj način želeli da se oduže Vladi Srbije i Upravi carina na nesebičnoj i adekvatnoj pomoći koja im je upućena. Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić u izjavi za Njuz kaže da su meštani ovog mesta dugo većali koji bi poklon bio najprikladniji, ali da je rešenje na kraju ipak pronađeno.

– Vlada Srbije nam je, u okviru pomoći zbog poplava, poslala najnovije modele tanga gaćica, čime je pokazala da ima sluha za aktuelni trenutak i potrebe meštana Trgovišta. Zato smo mi sada odlučili da članovima Vlade i poslanicima u Parlamentu pošaljemo ovaj kontigent visokokvalitetnih budaka, kako bi bili spremni za poslove koji ih očekuju po završetku mandata koji je na izmaku – kaže Tomić.

On dodaje da ljudima u Trgovištu posle ozbiljnih poplava koje su pogodile to mesto na jugu Srbije nisu toliko bile potrebne osnovne životne namirnice, lekovi, garderoba, obuća ili građevinski materijal, koliko su im bile neophodne tanga gaćice i brushalteri što modernijeg dizajna i praktične kartonske cipele za jednokratnu upotrebu.

Sada je, prema Tomićevim rečima, pravi trenutak da i Trgovištani, u kontekstu prazničnih darivanja, uzvrate Vladi Srbije i pokažu joj da građani i te kako misle na nju, pa makar i u uslovima teške nemaštine i nedaća koje ih pogađaju gotovo svakodnevno. On ističe da su pokloni najkvalitetniji koji postoje na tržištu. Budaci posebno pravljeni u kovačnicama na jugu Srbije i da je reč o limited edition seriji.

– Reč je o poluautomatskim budacima koje je dovoljno samo podići a oni posle sami padnu nazad. Osim toga, potrudili smo se da na svakom budaku ugraviramo ličnu posvetu za svakog ministra, poslanika i ostale državne službenike kojima su namenjeni – rekao je Tomić.

On je dodao da će pokloni u Nemanjinu 11 i Narodnu Skupštinu stići najkasnije do kraja sledeće nedelje.

Nenad Milosavljević

 1. Stole kaže:

  Poluautomatski budaci !
  Uhuhuhuhuhuhu :))))))

 2. Yomica kaže:

  Rec je o limited edition seriji!!! Ooxoxoxoxxoxoox :-D

 3. Ratko kaže:

  Poklonu se u zube ne gleda, kaže naš narod.

 4. scoby kaže:

  A hoće li uz budake biti priloženo i Uputstvo za upotrebu, 3D naočare i garancija, u skladu sa novim Zakonom o zaštiti potrošača? Čisto zbog toga da bi se izbegao nesporazum sa ”cipelama za pokojnike”. Reč je zapravo o cipelama za jahanje, izrađenim od najfinije kože, da se nebi povredio uzjahani.

 5. jordan kaže:

  Nema sta, siromasni, ali posteni. Sada su kraljevcani na potezu!

 6. cica kaže:

  ipak ima nade da ce bg dobiti metro :))

  1. urednistvo kaže:

   :D

 7. Nestorović Hranislav kaže:

  Ovo sa budacima je sjajna ideja. Tek sada vidim da Otpor nije bio tako kreativan, pa su se 5.oktobra desile nemile scene, koje su iznenadile mnoge pogotovo Milanovića i Komrakova, vodeće vedete RTS. Ovo vam je kao pedagoška poema. Na vreme ih upućujete u alatke sa kojima će vežbati godinama. Dopada mi se.

 8. ivan kaže:

  Budaci mozda nisu dovoljni ,pa bi Kraljevcani mogli da posalju odela ,naravno ona prugasta!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *