njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. jun. 2012

Mesto kafe kuvarice tačka sporenja između DS i SPS

Postoji inicijativa da kafe kuvarica bude i nestranačka ličnost / FOTO: Kurir

BEOGRAD, 4. jun 2012, (Njuz) – Pregovori o novoj Vladi između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije došli do prve velike takče sporenja oko toga koja će od dve stranke predložiti kafe kuvaricu u novom sazivu.

Kako Njuz otkriva, DS smatra da njima kao najjačoj partiji u budućoj Vladi mesto kafe kuvarice automatski pripada. Socijalisti, s druge strane, žele da materijalizuju svoj dobar izborni rezultat, tako što će što više svojih kadrova smestiti u Vladu, uključujući i kafe kuvaricu.

– Mesto kafe kuvarice je izuzetno bitno  –  kaže  izvor Njuza iz SPS-a – Vlada ume da zaseda i po nekoliko sati, a tad dobro dođe kafica i zamislite u nekom bitnom momentu dobijete neku tanku, lošu kafu. To bi moglo da parališe rad Vlade u potpunosti. Zato nije čudno što se partije bore da na to mesto postave svoje kadrove.

Za razliku od DS i SPS, Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da je u slučaju kafe kuvarice reč o čistoj podeli plena nakon izbora, što se bitno razlikuje od nihove predizborne platforme departizacije države.

– Kafe kuvarica mora biti jaka ličnost, zbog čega je neophodno zaposliti neku nestranačku ličnost koja je stručna za tu oblast – izjavila je Suzana Grubješić.

Prema prvim informacijama, postoji mogućnost i da LDP ponudi svoju kafe kuvaricu, što bi moglo da dovede do novih komplikacija, jer je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik jasno poručio da neće dolaziti na kafu u Vladu Srbije ukoliko je bude kuvao neko iz LDP-a.

Bojan Savić

 1. scoby kaže:

  Ma kakva kafe kuvarica, Vlada je ionako odrzavala samo telefonske sednice. Najvaznije mesto u ovdasnjoj administraciji je mesto telefonistkinje na centrali.

 2. Boki, pronikao si u sustinu ovog, veoma kompleksnog problema!

 3. Berkut kaže:

  Marko Somborac ima svoj izbor…

 4. ariela kaže:

  Ne ne jedna ozbiljna vlada mora da ima kafe kuvaricu…to je neminovno…ako mene pitate to bi mogla da bude osoba iz radikalne stranke…secajuci se onih kletvi pred izbore mislim da zasluzuju bar jedno mesto tek da se zna neki red…a i kad zakuvaju gorcu…

 5. Tetka kaže:

  Ја бих неку праунуку Лукреције Борџије потурила, да им спреми једну доообру кафу…

 6. Ђеки kaže:

  Ни ја не би дао да ми неко из ЛДП-а кува кафу… Да пијем онај нес или ко зна какве све перверзије од кафа они пију… Па још и да ми дрогу потуре…

 7. sloboda(n) kaže:

  vec se zna da je onaj sedi lik u siledzijki kafe kuvarica.

 8. Sagacity kaže:

  ”Vlada ume da zaseda i po nekoliko sati, a tad dobro dođe kafica i zamislite u nekom bitnom momentu dobijete neku tanku, lošu kafu.”

  Ja bih rekla da je ovde veći problem mesto ”baba-sere”….

 9. snezana kaže:

  Nek raspisu tender za javnu nabavku kafe kuvarice.

 10. Milos kaže:

  Kafe kuvarica je veliki adut za stranku koja je postavi, zamislite sta sve ona čuje dok deli kafu zatim da šapne na uvo ministru ili tamo nekome u pravo vreme. Ona je uvek u toku svih događaja i odluka.
  Nije ona vozač koji tek posle u kolima sluša ministra dok prepričava događaje i kako je njegov ministar rekao ovo ili ono, pa posle te neproverene informacije dotura novinarima

  1. Sumadinac kaže:

   Tako je Milose, Oduvek je bilo da kafe kuvarica i tetkica mogu da ti zavrse pos'o sto niko ne moze!

 11. Milos kaže:

  otišlo je bez “iz pouzdanih izvora”

 12. mIKI kaže:

  Najacci tekst!! :D))))

 13. yashar kaže:

  Dinkic: Kuvarica ne sme da bude iz Beograda! Evo Pirotu bi to radno mesto dobro doslo. A vlada, kad joj je do kafe, neka sedne u kola i dodje u Pirot na kafu. Kisela voda je u Zajecaru. U Vojvodini nema nista, jer smo tamo ispusili. Ako im se prijebe, neka se pokupe i dodju u Kragujevac gde u okviru fabrike mogu za dzabe da opale Kikija Lesandrica na zadnjem sedistu Fiata 550.

  Uh kako mi nedostaje Dinkic… Sa njim nikad dosadno, prici nikad kraja, a i zasvira se gitara ponekad… eeeehhhhh…

 14. mirko kaže:

  pa oni ni nepiju kafu samo viski .

  a uz viski neide kafe kurvarica nego ozbiljna poslovna pratnja.

 15. landarina kaže:

  da li je iko primetio psihodelični džemper koji nosi ova kafe kuvarica na fotografiji? tu leže neki odgovori….

  1. himalajac kaže:

   da, ni muski ni zenski, odlicna preporuka za eu

 16. himalajac kaže:

  interesantno da malo koga interesuje kojeg kvaliteta i porekla je kafa, a svi se interesuju za kafe-kuvaricu, sto znaci, nije bitno sta se pije, vec ko kuva, mesa i zakuvava

 17. celtic kaže:

  Pravda za tanku kafu u debela vremena….

 18. deda Stavra kaže:

  Eh, puk'o Njuz kad ste spali da kopirate stosove Mirka Somborca. Ma ionako je Blic poceo da donosi vise “vesti u ogledalu”, nemogucih i smesnih komentara nego Njuz. Procitam Blic, smejem se pola sata, zatim placem sat i po. Ma dajte nesto novo. (Hajde, Urednistvo, objavite ovaj komentar ako smete :-) )

 19. Sasa kaže:

  Ja bih da mi Trivanka bude kafe kurvarica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *