nazad na vrh

Meteorolog ima subjektivni osećaj da je pogrešio u prognozi

Meteorologu mnogi pričaju da prognozu doživljava previše subjektivno

BEOGRAD, 10. januar 2014, (Njuz) – Luka Munitić (34) meteorolog iz Beograda kaže da tokom celog dana ima subjektivni osećaj da je pogrešio u prognozi vremena za danas.

U izjavi za Njuz on napominje da mu se od kada je izašao iz stana čini da nešto nije kao što je prognozirano, iako je objektivno gledano sve baš kao što je najavljeno.

– Ne znam u čemu je problem. I temperatura, i vlažnost vazduha, i oblačnost su tačno onakvi kakvi prema prognozi treba da budu, ali se meni ipak čini da je hladnije i oblačnije nego što je prognozirano, a dok sam vozio izgledalo mi je da je vidljivost zbog magle manja od one koju sam juče najavio – rekao je meteorolog.

– Čak mi se čini i da vetar duva brznom koja je veća od predviđene. Svi mi kažu da sve ovo shvatam previše subjektivno i da moju prognozu treba objektivnije da sagledam, ali ja to ne mogu. Zbog toga izbegavam da uveče pogledam moju prognozu za taj dan jer mi se uvek čini da sam nešto mogao bolje da uradim – izjavio je on.Munitić je dodao da ima subjektivni osećaj da je napravio grešku i u prognozi vremena za narednu nedelju jer, kako kaže “objektivno gledano ta prognoza nikada nije tačna”.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Munitić je bilo momačko prezime. Sad se preziva Macura.

 2. Zorana:
  Je li Aco, posto si ti dobar prognozer-najavljivac, sta mislis kakvo ce vreme biti sutra?
  Aca, ponovovencani :
  Cuj plavojko, sudeci po vetru koji si pustila, padace govna.

 3. Mogu da se kladim da komšijama i prijateljima uz manju ili veću nadoknadu, daju ispod tezge pravu prognozu, a mi svi ostali ispadamo budale..
  Prosto me sramota da danas uđem u autobus u bermudama!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix