njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

10. jan. 2014

Meteorolog ima subjektivni osećaj da je pogrešio u prognozi

Meteorologu mnogi pričaju da prognozu doživljava previše subjektivno

BEOGRAD, 10. januar 2014, (Njuz) – Luka Munitić (34) meteorolog iz Beograda kaže da tokom celog dana ima subjektivni osećaj da je pogrešio u prognozi vremena za danas.

U izjavi za Njuz on napominje da mu se od kada je izašao iz stana čini da nešto nije kao što je prognozirano, iako je objektivno gledano sve baš kao što je najavljeno.

– Ne znam u čemu je problem. I temperatura, i vlažnost vazduha, i oblačnost su tačno onakvi kakvi prema prognozi treba da budu, ali se meni ipak čini da je hladnije i oblačnije nego što je prognozirano, a dok sam vozio izgledalo mi je da je vidljivost zbog magle manja od one koju sam juče najavio – rekao je meteorolog.

– Čak mi se čini i da vetar duva brznom koja je veća od predviđene. Svi mi kažu da sve ovo shvatam previše subjektivno i da moju prognozu treba objektivnije da sagledam, ali ja to ne mogu. Zbog toga izbegavam da uveče pogledam moju prognozu za taj dan jer mi se uvek čini da sam nešto mogao bolje da uradim – izjavio je on.Munitić je dodao da ima subjektivni osećaj da je napravio grešku i u prognozi vremena za narednu nedelju jer, kako kaže “objektivno gledano ta prognoza nikada nije tačna”.

Soko Sokolović

 1. celtic kaže:

  Munitić je bilo momačko prezime. Sad se preziva Macura.

 2. Ja sam kaže:

  Zorana:
  Je li Aco, posto si ti dobar prognozer-najavljivac, sta mislis kakvo ce vreme biti sutra?
  Aca, ponovovencani :
  Cuj plavojko, sudeci po vetru koji si pustila, padace govna.

 3. Natnat kaže:

  Mogu da se kladim da komšijama i prijateljima uz manju ili veću nadoknadu, daju ispod tezge pravu prognozu, a mi svi ostali ispadamo budale..
  Prosto me sramota da danas uđem u autobus u bermudama!

  1. celtic kaže:

   Nema te nikako na Vukajliji, pa i ovdje visiš ;-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *