njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. feb. 2011

Meteorolozi tačno predvideli vreme

Pingvini iznenađeni tačnom prognozom

BEOGRAD, 2. februar 2011, (Be92,Njuz) – Prema izveštaju Hidrometeorološkog zavoda Srbije i brojnih drugih meteorologa iz čitavog sveta, izračunato je da će u ponedeljak i utorak u Srbiji biti jako hladno, a da će u kasnim popodnevnim časovima biti još hladnije, što se zaista i dogodilo.

Ovo je prvi put u poslednjih 12 godina da su školovani meteorolozi čitav dan unapred savršeno precizno predvideli kakvo će vreme biti sutra. Osim što su pogodili da će biti hladno, stručnjaci su predvideli i da će za to vreme biti oblačno i da će temperatura biti ispod nula stepeni.

Sličan događaj zapamćen je 13. aprila 1998. godine kad su meteorolozi  nenadano najavili da tog dana neće padati kiša, što se zaista i dogodilo. Pošto je bio vikend, najveći broj građana nije izašao iz kuće, tradicionalno verujući da je prognoza pogrešna. Drugim rečima, propustili su prvi sunčani prolećni dan zbog čega su usledile pritužbe građana i zbog čega je tadašnji direktor Hidrometeorološkog zavoda Radivoje Rašić morao da podnese ostavku.

Ovoga puta, zbog tačne prognoza vremena za utorak 1. februar mogao bi da plati i sadašnji direktor Hitrometeorološkog zavoda, ali se prema tvrdnji političkog analitičara Slobodana Homena to najverovatnije neće dogoditi pošto je društvo danas toliko korumpirano da čak ni tačna prognoza ne može ugroziti bilo čiji položaj, naročito ako je na to mesto imenovan iz neke stranke na vlasti.

– To bi moglo da znači da se trend tačnog predviđanja vremena može nastaviti i ubuduće bez ikakvih konsekvenci –  naglasio je Homen.

Dugoročno gledano, lako bi moglo da se desi da dođe do prestanka potrebe za vremenskom prognozom što bi uzrokovalo još veću nezaposlenost u Srbiji, ali bi Dnevnici trajali kraće što bi ostavilo više vremena za reklame.

Pavle Ćosić

 1. Ha ha, znaci sledeci pogodak bice 2022-2023 godine

 2. Jordan kaže:

  I meteorolozi su ljudi.
  Desi se i njima.
  Mislim, desava se…

 3. Tagore kaže:

  Hello meteo, ovde Luxembourg,
  Molimo vas proveriti temperaturu u Los Angeles City i slobodu kretanja telefona !
  http://www.lessentiel.lu/fr/people/actu_des_stars/story/Me-me-aux-WC–Paris-ne-le-che-pas-son-portable-21495969

 4. fdf kaže:

  sjajno:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *