njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

04. nov. 2014

Meteorolozi upozoravaju da nas očekuje najobičnija zima u poslednjih 100 godina

Tokom predstojeće zime biće i ovakvih prizora

Tokom predstojeće zime biće i ovakvih prizora

BEOGRAD, 4. novembar 2014, (Njuz) – Zima koja je pred nama mogla bi da bude najobičnija u poslednjih 100 godina, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zdenko Čolović iz hidrometeorološkog zavoda poručuje građane da se na vreme pripreme.

– Zima koja nam se bliži biće jedna od najprosećnijih i najobičnijih zima ikad viđenih. Nekih dana će padati sneg, a nekih će biti suvo. Biće oblačnih dana, ali i sunčanih. U nekim momentima će biti baš onako jako, jako hladno za jaknu, šal, kapu i rukavice, a dešavaće se da bude vreme i da se hoda sa raskopčanom jakom i gologlav – napominje ovaj meteorolog i objašnjava da će za ovu zimu, više nego ikad, moći da se kaže da je „zima ko zima“.

On napominje da nema mesta panici, iako većina naših sunarodnika nije pripremljena na ovakve vesti.

-Godinama unazad smo u ovo doba godine upozoravali građane da se pripreme na najhladniju ili najtopliju zimu ikad, tako da će vest o najstereotipnijoj zimi u poslednjih 100 godina za mnoge biti šok. Ipak, uveravam građane da ako budu pažljivo pratili vremensku prognozu i budu gledali kroz prozor pre nego što izađu napolje sve biti u redu. Dakle, neka se dobro utople ako je napolju baš hladno ili neka se malo laganije obuku ako je nešto toplije. Ako ovo budu uzeli u obzir, sigurno će sve biti u redu. Valjda – smatra ovaj meteorolog koji nam je u poverenju rekao da sve ovo savršeno funkcioniše u teoriji, ali da ni on sam nije siguran kako će sve ovo izgledati u praksi.

Marko Dražić

Ideja: @preduhitrivach

 

 1. Drago mi je da će zima biti obična, to me raduje, zbog snega i ostalih zimskih radosti.

 2. celtic kaže:

  Siguran sam da će 100% biti hladna ili topla zima!!!!

  1. aleksandar kaže:

   Ja sam siguran da ce gas biti privrnut.

 3. Samo se čeka dan kada će neki tabloidni dnevni list da objavi vremensku prognozu kako nas i ove godine čeka kataklizmična zima nikada zabeležena :)

 4. Teoretičar zavere kaže:

  Upoređujući sinoptičke karte kao i satelitske snimke planete Zemlje, meteorolozi su došli do zaključka da će posle zime najverovatnije doći proleće. Da su u pravu dokazuje i to da bar u zadnjih 100 godina, od kada se meri temperatura proleće dolazi posle zime. Mada, bilo je nekih godina kada je, umesto proleća odmah nastupilo leto, ali meteorolozi nisu krivi za to.
  Pošto će ova zima, po njima biti najobičnija treba im verovati a mene čeka najobičnije guranje kola koja neće da upale, najobičnije zimske cipele, najobičnija kapa, najobičnije rukavice i najobičnije psovanje elektrana zbog lošeg grejanja.

 5. Ja sam kaže:

  Sto bi rekao metnuoslinirolog Vucic:
  -Najavljujem istorijski prosecnu zimu.

 6. arko kaže:

  Zdenko Čolović ne sme pred kamere.
  Boji se da neko ne uleti u kadar pa da viče:

  Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!,
  Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!,
  Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!, Vučiću pederu !!!,

 7. munja kaže:

  Bogami baba Milukna iz Pržgrnjaca, pobija prognozu te najvljuje smrzavanje.Kako je krenulo,počev od toplana pa preko Epsa, pa smanjenje penzija i plata,biće ono papa, biće zima i bez zime

 8. Monika kaže:

  Tisina tamo! Reko sam da ce biti zime i bice je, ali samo ako nam Rusi odvrnu gas. U suprotnom, ni rec da nisam cuo o zimi!

 9. veselo veče kaže:

  Dobro je ljudi, ponestaje nam spasilaca.

 10. ariela kaže:

  Pa kakva bude stara izreka kaze:znaš kolko se sećam? …”ko lanjskog snega”

 11. superhik kaže:

  Zima, zima e pa sta je, premijeru polizes mi …

 12. PeRfEcT kaže:

  Informacija koja je procurela i koju smo dobili iz dobro obavestenih izvora, “21. decembra pocinje zima”

 13. ivica kaže:

  al je meteorolg, bice sunca, bice snega, bice oblaka bice dana kad je hladno, bice dana kad je malo toplije ,bice oblacno drugih mogucnosti nema

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *