nazad na vrh

Meteorolozi za sutra najavili sunčan dan sa mestimičnim padanjem novogodišnje rasvete

Građanima se preporučuje da ne prolaze ispod rasvete bez preke potrebe/SKRINŠOT: Pro TV

BEOGRAD, 30. oktobar 2018, (Njuz) – Vreme sutra će biti sunčano tokom celog dana, uz povremena mestimična padanja novogodišnje rasvete i ukrasa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Padavine će se uglavnom zadržati na teritoriji Beograda, a iz RHMZ-a preporučuju građanima oprez.

– Ukoliko izlazite napolje, možete se obući lagano jer će temperatura biti prijatnih 22 stepena. Ne morate nositi kišobran sa sobom jer bi baš bilo glupo da po sunčanom vremenu nosite kišobran, ali obavezno s vremena na vreme pogledajte iznad sebe, naročito u oblastima sa visokim stepenom gustine novogodišnjih ukrasa. Prema našim prognozama, mogućnost za padavine ovog tipa postoje na teritoriji celog grada, pa preporučujemo da ne prolazite ispod rasvete bez preke potrebe – stoji u saopštenju RHMZ-a.

Kako kažu u toj instituciji, padavine novogodišnje rasvete možemo očekivati sve do aprila ili maja bez obzira kakve vremenske prilike budu, a razvedravanje se očekuje tek na proleće i tokom leta.

– Već u septembru će ove padavine ponovo biti moguće, tako da savetujemo građanima da pametno iskoriste četvoromesečni predah koji ih očekuje sledećeg leta – zaključili su u RHMZ-u.

Nenad Milosavljević