Za svaki MiG od 28 godina je jako teško kada shvati da nešto ne može
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. okt. 2017

Migovi oslobođeni služenja vojske

BEOGRAD, 11. oktobar 2017, (Njuz) – Ruski “migovi” koji su stigli u Srbiju oslobođeni su služenja vojske, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Prema rečima Aleksandra Vulina, ministra odbrane, “migovi” su pokazali veliku želju da stupe u srpsku vojsku, ali ih je komisija iz zdravstvenih razloga proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

– Za svaki MiG od 28 godina je jako teško kada shvati da nešto ne može, a u godinama je kada misli da može sve. Avioni su mi rekli da je jedno od najvećih razočaranja sa kojim su se susreli bilo suočavanje sa činjenicom da nisu sposobni za služenje vojske. Uostalom znate i sami kako se kaže kod nas, MiG nije MiG ako ne služi vojsku – objasnio je Vulin.

Ministar je naglasio da to što nisu vojno sposobni ne znači da ruski avioni nisu upotrebljivi.

– Oni samo ne mogu da lete, ali to ne može i ne treba da nas sprečava da pričamo o tome kako, pored postojeća četiri, imamo još šest “migova”. Uostalom to što neko nije služio vojsku iz nekog razloga ne znači i da ne može da obavlja neku važnu funkciju u okviru nje – izjavio je on.

Vulin je istakao da to će “migovima” biti ponuđeno služenje civilnog vojnog roka.

– Dobijaće i pozive za vojne vežbe, da se ne bi osećali izopšteno i da bi znali da i dalje računamo na njih – napomenuo je ministar odbrane.

Soko Sokolović

 1. strani izdajnik kaže:

  E, već me nervira uticaj GSP lobija da MIG-ove ubace na svoje redovne linije, naročito preko vašeg portala. Te, MIG-ovi su matori, te, linija Slavija-Autokomanda, a koliko čujem u planu je dugoročni projekat “S MIG-om 29 u 22.vek”. Aman, dokle… Porazbijaste mi sve zvučne zidove.
  Molim nadležne da iskukaju još koji MIG 21, nek služi vojsku, pa Bog nek nas vidi(kako God shvatili).

  1. Ja sam kaže:

   GSP ce kupiti jos 100 MIG-ova a sluzice da odvuku autobuse-istogodisnjake do pocetnih stanica.

   1. peric kaže:

    Svako prevozno sredstvo u Srbiji ima svoj logican zivotni put. Migovi ce reciklatori da ukrste sa kolicima iz Metroa i to ce biti idealno vozilo za reciliranje. Pitanje je vremena kada ce se pojaviti u fulu natovareni na Pancevcu… u jutarnjem spicu.

 2. Ja sam kaže:

  Komentari bez lajkova ko avioni bez kumulatora.

 3. boljitak kaže:

  Mig-ovi su rodjeni za vreme starog zakona, kada se u vojsku islo do 27g., a oni su malo zakasnili ,
  imaju punih 28g.
  Zelim da im poklonim svoju kolekciju “Hobi-svoj majstor”, jest da nije cela, potrosio sam neke sarafe
  i izgubio neke gedore, ali valjace im za medicinsku prvu pomoc.
  Komsija sada kupio kombi i ne traba mu konjce za sakupljanje starih amulatora i gvozdja, pa zeli da
  pokloni kako bi ih izvlacili iz garaze, kaze on.
  Sta bi mi radili sa ovim da Mig-ovi nisu stigli.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa to je logično rešenje. Pošto vojni piloti nemaju dovoljno naleta da ih voze, a vozači GSPa imaju iskustva sa ,,trakarama” …. I eto neće biti vojni pa šta?! Šta je u vosci Srbije vojno – počev od ministra?

 5. Davor kaže:

  Nema veze što migovi ne mogu da lete , na primer i neke muve ne lete već samo šetaju a ionako su dasadne .

 6. Bane A kaže:

  Pa kako će sada ovi jadni MIGovi da žive? Koja će sad da se uda za njih? Samo neka sponzoruša, pod uslovom da dobiju neki dobar posao u državnoj upravi…

 7. amharac kaže:

  2 od ovih 6, nama novih, iako starih 28 god., aviona ce biti prefarbana u dugine boje i koristice se za gej parade.
  ostala 4 ce dostici neverovatnu kolekcionarsku vrednost sledece godine; zamislite MIG 29, 29 godina star… da ne spominjem koliko ce komsije u reguionu biti ljubomorne na nas kada 2029. MIG-ovima 29 budemo parali nase nebo

 8. VlajkoLO kaže:

  Kako su glupi, samo treba da ih odvezu u Šabac večeras.
  Odatle bi in se do jutra vratili MIGovi sa novim serijskim brojem, novim godištem(sam biraš u okviru cene), prefarbani, sklopljeni, sa sve servisnom knjigom i jelkicom u kabini. Da ne pominjem da bi imali i dokaz da ga je neka učiteljica koristila za prevoz po Sibiru jednom mesečno, kada ima seminare.

 9. voya montoya kaže:

  nakon farbanja u crveno ( poput zutih vozila GSP ) bice prebaceni na beogradske ulice,neiskrpljene jos od bombardovanja,da rulaju i draftuju sa pesadijom…Mozda i dopune broj exponata Muzeja vazduhoplovstva ?! Jos kad bi Vucic ,poput Putina seo u avion,dao forsaz i kamikaziro neki od regionalnih ciljeva iz 1389. ili 1990….Ovako,neki MIGi nikad ne polete,jer Srbija se brani za zelenim stolom i briselskom cojom…!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *