njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. jul. 2010

Milka Forcan: "Vratićemo svaki cent koji je Delta iznela iz Srbije"

Forcanovi ulaze u istoriju kao obnavljači zadužbinarstva pre Miškovića?

Forcanovi ulaze u istoriju kao obnavljači zadužbinarstva pre Miškovića?

BEOGRAD, NIKOZIJA 21.07.2010. (Njuz) – Sukob između Milke Forcan i Miroslava Miškovića, nekadašnjih najbližih saradnika u vrhu imperije Delta, prerasta u takmičenje dobrotvora. Kako je Njuz preneo, Mišković je najavio zadužbinu od novca dobijenog posle prodaje lanca supermarketa Maxi, dok smo iz klana Forcan dobili informaciju da će oni svoju podići od profita stečenog prodajom vakcina protiv svinjskog gripa Srbiji.

Najnoviji preokret došao je sa Kipra gde je Milka Forcan zaustavila dalju rasprodaju Delta sistema i najavila da će “i poslednji cent koji bude dobijen prodajom Holdinga biti vraćen u Srbiju ili kroz donacije ili kroz obnavljanje zadužbinarstva”. Pošto je reč o barem milijardu evra ovo bi moglo da predstavlja početak preporoda grana nauke i društvene brige o socijalno ugroženima u Srbiji, koja je na niskim granama.

“Pokušaćemo čak da i banku Intesu i Delta Generali Osiguranje uvučemo u sistem zadužbinarstva jer smo realno kroz te dve institucije, a pre prodaje italijanskim partnerima, i napravili bogatstvo koje sada vraćamo Srbiji” saznali smo od ushićenog predstavnika bliskog Forcanovima i Mileusnićima.

Iz krugova bliskih vladajućim strukturama saznajemo da Milka Forcan ima mnogo veću podršku za svoj plan nego Mišković. “Pa, realno, bolnica ili most su bolnica ili most a milijarda je milijarda” misteriozan je anonimni izvor iz Agencije za obnovu zadužbina. “Ovo će možda značiti da ćemo i mi kao agencija dobiti sto, stolicu i telefon.”

Nismo uspeli da dobijemo reakciju Miškovića ali poznavajući ovog filantropa, sigurno možemo očekivati još lepih vesti za Srbiju sa Kipra.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *