nazad na vrh

Milo Đukanović bukirao first minut aranžman na Zlatiboru za leto 2021.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rezervisao je dvokrevetni apartman sa polupansionom na srpskoj planini Zlatibor za naredno leto. Gospodin Đukanović kaže kako mu treba mala promena od besomučnih letovanja u Crnoj Gori prethodnih decenija.

– S vremena na vreme treba promeniti sredinu, uraditi nešto neočekivano i iznenaditi malo sebe, izaći iz zone komfora. Iako primorje deluje kao logičan izbor, baš zato sam odabrao planinu za naredno leto. Zašto ne Durmitor ili Lovćen pitate? Pa i to je deo tih promena, treba posetiti i druge zemlje ponekad, naročito ako su u susedstvu i sa njima imamo odlične, sjajne, bratske odnose, kaže crnogorski predsednik.

– Već sada vidim da će mi se svideti Srbija toliko da razmišljam da i sledeće letovanje tamo provedem. Pa i ono tamo leto, i ono tamo leto. Skoro da mi se više isplati da se preselim, našalio se gospodin Đukanović. – Haha, dodao je on.

Stručnjaci se slažu da će Srbija biti hit turistička destinacija među članovima DPS sledećih godina.

– Srbija možda nema plaža ni mora ali nema ni deportaciju osumnjičenih, što jeste bitan detalj koji turisti iz DPS sada traže preko bookinga i airbnba, kaže Uroš Nedeljković, stručnjak za turizam i advokat.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Crne Gore je već bukirao i zimovanje u Srbiji na Fruškoj Gori, kako kaže, “nešto malo udaljeno, što dalje od granice sa Crnom Gorom”, a na zimovanje će otići malo ranije, već krajem septembra.

Viktor Marković

  1. Taman da otvori sezonu žičare.

  2. Neko mu mora objasniti da na Fruškoj Gori ima više fruškogorskih manastira, nego u Crnoj Gori crnogorskih!

    • Tako je! Manastire po Crnoj Gori nijesu gradili i vjekovima održavali Crnogorci. Ja sam svojim očima gledao stanovnike Čipuljića kod Bugojna, kako popravljaju krov na manastiru Knjaževac, kod Andrijevice. Kako su ga oni zidali, red je i da ga održavaju.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix