njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

15. apr. 2015

Milorad Dodik traži da Republika Srpska dobije stalnog predstavnika u vicevima o Muji i Hasi

BANJALUKA, 15. april 2015, (Njuz) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas u Banjaluci da bosanski Srbi dobiju stalnog predstavnika u vicevima o Muji i Hasi.

Na konferenciji za štampu Banskim Dvorima Dodik je rekao da po Dejtonskom sporazumu srpski entitet ima pravo da bude zastupljen u svim vitalnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

– Po čemu je BiH prepoznatljiva ako ne po vicevima? A u njima se stalno pominju Mujo i Haso. Gde je tu multietničnost, pitam ja vas?! Kako da bosanski Srbi dožive Bosnu kao svoju državu, ako ni u vicu nisu ravnopravni. Republika Srpska spremna je da već sutra u viceve imenuje svog predstavnika i o tome ćemo obavestiti vlasti u Federaciji. Tražićemo da zvanično Sarajevo iz BH viceva odmah povuče ili Muju ili Hasu, nama je sasvim svejedno koga će – rekao je Milorad Dodik.

Dodik je rekao da vlasti u Banjaluci nemaju ništa protiv da Fata ostane žena Bošnjačkog predstavnika u vicevima, pod uslovom da i njegov srpski kolega dobije pravo da u viceve uvede svoju lepšu polovinu. On je predložio i da u vicevima jedanput bude namagarčen bošnjački, a drugi put srpski predstavnik, kako ne bi uvek jedan te isti narod ispadao budalom.

Zahteve predsednika Republike Srpske podržali su predstavnici bosanskih Hrvata pa je tako iz Mostara odmah stigao predlog da treći lik u BH vicevima po nacionalnosti bude Hrvat. On bi u vicevima ubuduće nastupao umesto Sulje, lika koji se takođe vrlo često pojavljuje kao junak bosansko-hercegovačkog humora. Hrvati bi u vicevima ispadali glupi srazmerno svom učešću u njima, kažu u Mostaru..

Visoki predstavnik Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu Valetin Incko izjavio je tim povodom da će zahtev Republike Srpske biti ozbiljno razmotren i podsetio da su se u vicevima o Muji i Hasi donedavno često pojavljivali vojnici UNPROFOR-a, ali da mu se čini da je njihova misija u njima završena, jer su u poslednje vreme ispali iz štosa.

Bojan Ljubenović

 

 1. Teoretičar zavere kaže:

  Apsolutno se slažem. Zamislite vic koji počinje sa: “Putovali avionom Mujo, Haso i Milorad…” Ili: “Igrali jednom karte Suljo, Haso, Dodik i medved…”

  1. celtic kaže:

   Ovo ‘medvjed’ je pleonazam!

 2. Ja sam kaže:

  A ciji ce biti medjed i bukva?

  1. Ja sam kaže:

   Sede Mujo, Haso i peder.
   Pita Haso Acu…

   1. Monika kaže:

    I, šta je peder odgovorio Hasi?

    1. Ja sam kaže:

     Veli njemu masala besik efendija:
     -Moze.

     1. Google Translate kaže:

      Veli njemu mašala bešik efendija:
      -Mere.

     2. Алокин kaže:

      Шибе зима дол
      Склоности се откривају

    2. Bane kaže:

     Bice bolje za dve godine.

  2. Aлокин kaže:

   А чија ће бити Мерошина?

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Kada je cuo za ovaj Dodikov zahtev, Seselj je odmah pozvao kuma i rekao mu da posalje maricu da ga voze nazad u Hag. ,,Sa onima tamo se bolje slazem I razumem”- rekao je vojvoda.,,Osim toga tamo sam ja jedini cikus, a ovde cirkus na svakom koraku”!

 4. Luxus kaže:

  Bojane, jebo ti bosanski Srbin mater. Nećemo bosnu ni u vicevima. Republika Srpska!

 5. celtic kaže:

  Banski Dvori=Zagreb; Banski Dvor=Banja Luka. Uredništvo, u ime Banjalučana sam plitko uvrijeđen, jer gromada-persona iz teksta u dispozitivu i njoj bližnji ne znaju kopati duboko (u sva tri smisla riječi)….

 6. acak kaže:

  Iako je tekst vrhunski kao i mnogi na ovom sjatu, moram da ulozim prigovor. Ne postoje bosanski Srbi. Postoje samo Srbi.
  Hvala.

  1. arko kaže:

   Nemoj da te čuju Englezi, Francuzi, Rusi, Kinezi …

  2. Bilal kaže:

   Ne postoje bosanski srbi. Postoje samo bosanski pravoslavci.

 7. Marko kaže:

  Ne postoje “Bosanski Srbi”. Sta to znaci ? Srbi su Srbi, bez obzira da li su iz Srbije, Republike Srpske ili neke trece zemlje. Srbi nikada nisu bili Bosanci i nikada nece biti. A tekst je odlican kao i uvek.

 8. Алокин kaže:

  Уаа душманииииии…..иии…………

 9. Petar Smiljanic kaže:

  Bravo! Ove uloge su odavno trebale da budu podeljene! Svi su isti! tekst je bajan!
  Grešite – postoje bosanski Srbi, hrvatski Srbi,… Ne postoje SRBIJANCI. To je iz kuhinje hrvatskih i bosanskih fašista.
  A ti bosanski Srbine koji imaš ime LUXUS (?!) zapitaj se šta se radi kod vas? Kako vaspitavate decu, kako gledate i tretirate ljude oko sebe, dali varate, lažete i činite sitna i krupna zla,…?

 10. stranac kaže:

  Primjerak vica:
  Pita Bakir Mladena : -” Hoćeš li da budeš glup ili lijep?”
  Mladen odgovori :-” Ljepota je prolazna.”

  Došao Haso kod Zorana a njega nema kući.
  Zoranova supruga Željka kaže:-” Zorana nema,otišao je u Beograd da uči strani jezik.”
  Haso pita :-” Koji jezik uči?”
  A Željka će : -” Pa valjda srpski?!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *