njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

20. feb. 2015

Ministar Bratislav Gašić od Kruševca dobio nagradu za najnagrađivanijeg Gašića godine

gasic

Gašić ni najnoviju nagradu neće odbiti iz kurtoazije/FOTO: TANJUG

KRUŠEVAC, 20. februar 2015, (Njuz) – Ministar odbrane Bratislav Gašić postao je na jučerašnjoj svečanosti u Kruševcu laureat nagrade “Gašić sa najvećim brojem nagrada”. Time je njegov radni grad pokazao da zasluge koje ministar odbrane ima za razvoj kreativnosti u osmišljavanju nagrada na teritoriji Rasinskog okruga nisu prošle nezapaženo.

Kako Njuz saznaje u pitanju je priznanje koje se prvi put dodeljuje ove godine i koje je ustanovljeno na inicijativu Kulturnog centra Kruševac.

Miroslav Smiljković, direktor ove ustanove, napomenuo je da je konkurencija za nagradu bila žestoka ali da je ministar Gašić zasluženo dobio nagradu.

– Ministar Gašić je za nepunih godinu dana primio ubedljivo najveći broj nagrada u poređenju sa svim ostalim Gašićima, ne samo u našem okrugu, već i u Srbiji. Mi smo to prepoznali i ovom nagradom smo želeli da pokažemo ministru da građani Rasinskog okruga umeju da cene napor koji je on uložio kako bi došao do tolikog broja priznanja – rekao je Smiljković.

-Ne postoje nagrada ili priznanje u Rasinskom okrugu, počev od onih koje se dodeljuju u osnovnim školama pa da do onih koje dodeljuju lokalne vlasti, koje ministar nije dobio. Njegova spremnost da primi priznanje uvek i na svakom mestu zaista je za svaku pohvalu i treba je nagraditi, ako ne postojećim, onda barem nekim novim priznanjem koje ćemo ustanoviti – objasnio je direktor Kulturnog centra Kruševac.

Na konstataciju novinara Njuza da Gašić smatra kako političare ne treba nagrađivati i da on priznanja ne odbija da ne bi uvredio one koji ga dodeljuju, Smiljković je izjavio:

– To dovoljno govori o njegovoj skromnosti i zbog toga ćemo pokrenuti inicijativu da mu se dodeli i priznanje “Ministar koji nije odbio nijednu nagradu”.

Soko Sokolović

 1. Boban kaže:

  E,kladim se da nema jos pionirsku maramu?To obavezno da mu se pod hitno dodeli.

 2. Monika kaže:

  Brav za našeg ministra! Može, sve nagrade, da izlepi ko pločice na zid!

 3. arko kaže:

  Zakopaće njega Aca, ja vam kažem.

  1. deda Dragan kaže:

   iskopaće njega Toma, ja ti kažem. A kada ga on bude zakopao neće ga ni Aca sa sve Fuljinom i Slinom iskopati.

 4. himalajac kaže:

  shalajko… nikad ne odbija i uvek srecan da primi. zado ga i veliki gazda drzi u svom toru, da prima

 5. zoran kaže:

  Одбиће обер геак признање које је најављено, само да би добио оно будуће које се додељује министру који је је одбио само једно признање…
  Оно одбијено, једно једино, биће му додељено постхумно, тад неће моћи да га одбије…

 6. scoby kaže:

  Sva ta priznanja i nagrade, Bata Santos bi menjao za jedno jedino strukovno priznanje: ”Zlatni vagres sa počasnim viskom”.

  1. zoran kaže:

   … и добије ” вагрес” црево са упутством за употребу, претходно љаксе гурао васер вагу у црево, и стално викао ” није равно, није у вагрес…2

 7. verkan kaže:

  MINISTAR GASIC ZASLUZIO OVE NAGRADE ALI MI U PASJAK SPREMAMO DA DODELIMO NAGRADU MINISTRU ZA POPORNI ZID STONAMJE IYGADJEN

 8. Ja sam kaže:

  Bata Branislav se izmedju postavljanja WC solje i demontaze kade, samo iz hobija bavi politikom.

  1. Monika kaže:

   Dobro, između i jebe. Pa, nije on Maja da samo radi.

   1. Ja sam kaže:

    Pitam Maje radi, da l’ se i silovanje racuna u ‘ebanje?

    1. Monika kaže:

     Ne znam kako se to računa, ali znam da je ona nevina devojčica. Nije ga nikad videla.

 9. bot.volonter kaže:

  Ide silna vojska na alaje,
  a pred svima Vitez od Kruševca,
  na alatu, vas u čistom zlatu.
  Nagrade su njega poklopile
  pobratime, do konja alata.
  Moli njega Cica guvernerka:
  O moj brate puno nagr(a)đeni
  od ovijeh ljutih Njuzovaca
  car je tebe meni poklonio
  da kad odeš sa svoje stolice
  dođeš meni u Narodnu banku,
  mi imamo pobolje stolice.
  Odgovara vitez od Kruševca:
  Idi Cico u bijelu Banku,
  a ja ti se ne bih povratio
  ni stolice svoje napustio
  da mi care pokloni Kruševac!

 10. Sremac kaže:

  Ti stari pesnici su bili vidoviti. Eto moj sremac Zmaj je Gašiću posvetio pesmu još pre 130 gidina. ‚‚Gašo, Gašo lenji Gašo šta će s tobom biti, jednog dana ministar ćeš postati‚‚ Ili možda drukčije idu stihovi, ali u svakom slučaju predvide čika Jova šta može od lenčuge da postane

 11. Mizantropikus kaže:

  Dodelio mu lepi kokan

 12. Ivan_KS kaže:

  Kada SNS stranački kadar bude naučio da čita, teško nama onda! Zamislite da svi pročitaju Domanovićevu “Stradiju”, koliko bi tek tada inspiracije bilo za nova i nova priznanja. Evo malog tizera, pa pustite sebi na volju… :)

  “Prvog dana kada je putnik stupio na tlo Stradije u glavnom gradu bila je velika svečanost. Narod je slavio petu godišnjicu oždrebljavanja konja šefa policije. On tu primećuje mnoštvo ordena kojima su građani ukrašeni. Zasluge za koje se dobijaju odlikovanja bile su najneobičnije, ponekad i takve da bi u kakvoj drugoj zemlji čovek radi njih dospeo u zatvor. Jednog je njegov ministar odlikovao za retke zasluge i požrtvovanje prema Otadžbini, jer je rukovao mnogim državnim novcem punu godinu dana, a u kasi je, pri pregledu, nađeno samo dve hiljade dinara manje nego što treba da bude. Pravo je, govorilo se, jer je mogao sve upropastiti, ali mu plemenitost i rodoljublje nije dalo da to učini. Drugi je odlikovan zato što je mesec dana bio čuvar nekih državnih magacina i magacini nisu izgoreli. Jedan čiča je dobio orden što je ostario i što nije umro. Jedan je odlikovan što se obogatio za nepunu godinu dana liferujući državi loše žito i još vazda drugih stvari. Svaki zelenaš i nitkov mogao je sebi kupiti za nekoliko groša titulu “veliki narodni rodoljub”. “

 13. deda Dragan kaže:

  “Kitili” ga “kitili” od glave do (du)peta pa mu rek'o: Idi kući okupaj se,operi se “dolje”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *