nazad na vrh

Ministar Đorđević ne razume zašto se građani Srbije iseljavaju u zemlje gde on nije ministar

BEOGRAD, Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević upitao se danas zašto sve više građana bira da se preseli u neku zemlju gde neće imati njega za ministra.

– Plata je možda veća u inostranstvu, i standard i kvalitet života je možda veći, ali sa druge strane, tamo je ministar neko ko nisam ja, tako da je pitanje da li se to isplati, naveo je Đorđević.

On je na kraju zaključio kako bi i njegov kvalitet života u inostranstvu bio mnogo, mnogo gori u Srbiji. Ministar Đorđević kaže kako postoji taj mit da bi on i u inostranstvu živeo mnogo bolje nego u Srbiji, ali da je nakon opsežne analize došao do zaključka kako on u inostranstvu ne bi mogao da ima ovaj standard koji ima u Srbiji.

– U inostranstvu moja plata ne bi bila mnogo veća nego ovde. Ali ako pogledate kako ja ovde živim kao ministar u odnosu na to kako bih u Nemačkoj živeo kao ministar, pa to su nebo i zemlja, navodi Đorđević.

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ovo govedo zbog Marakeskog sporazuma bi u svakoj normalnoj državi bio lišen života

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix