nazad na vrh

Ministar Đorđević poručio ženama da treba da budu ponosne iako su niža bića

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Žene su se izborile za mogućnost da same biraju bogate muževe, poručio je ĐorđevićFOTO: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

BEOGRAD, 9. mart 2018, (Njuz)  -Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je ženama 8. mart i poručio da treba da su ponosne na sve što su postigle tokom istorije uprkos tome što su niža bića.

– U danima kada obeležavamo ovaj značajan praznik treba svi da se prisetimo šta su žene podarile čovečanstvu i koliko je svet bolje mesto zahvaljujući njima – kaže Đorđević u svojoj čestitci – Neverovatno je šta su žene postigle tokom istorije iako su u startu hendikepirane činjenicom da su niža bića. Zbog svih dostignuća kojim su zadužile ljudski rod dugujemo im najdublje poštovanje i zahvalnost i pored toga što su na evolutivnoj lestvici prilično ispod nas muškaraca – poručio je ministar.

On se osvrnuo na neka od najznačajnijih dostignuća vekovne borbe za ženska prava.

– Retko ko je mogao pretpostaviti da će ta bedna stvorenja uspeti da dostignu današnji stepen evolucije, ali žene nikada nisu odustale od borbe za svoja prava. Zahvaljujući istrajnosti i požrtvovanju, žene su se izborile za mogućnost da same biraju bogate muževe kojima će biti pokorne, bez obzira na pritisak porodice i okoline. Naše ministarstvo i ja lično potpuno podržavamo emancipaciju žena i njihovu težnju da evoluiraju u bića dostojna poštovanja – zaključio je ministar svoju osmomartovsku čestitku.

Bojan Savić

Inspiracija: Ministar Đorđević se izvinio zbog stihova “Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota”

  1. Bilo bi zabavno da se jednog jutra ministar Đorđević probudi kao žena.

  2. Oa amebe do krembila kratak je put,.

  3. Ako sofer moze da evoluira u vojnog, pa u socijalnog ministra, a Zorka Anki da cestita 8. mart, evoluciji se kraj ne nazire…

  4. Soferska je pamet,pregolema,
    mnogo cita i ispite sprema…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix