njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

05. feb. 2014

Ministar prosvete tražio od novinarke da zameni pitanje

Ministar nije imao sreće sa izvučenim pitanjem

Ministar nije imao sreće sa izvučenim pitanjem

BEOGRAD, 5. februar 2014, (Njuz) – Ministar prosvete Tomislav Jovanović, gostujući jutros u emisiji “Kažiprst” na radiju B92, zatražio je od novinarke Suzane Trninić da zameni pitanje koje je izvukao.

Kako saznaje Njuz, ministar Jovanović je nešto slabije spremao biologiju, zbog čega je bio spreman da rizikuje, nadajući se da će izvući pitanje iz neke druge oblasti.

– Čitao sam biologiju, sećam se da sam prešao i lekciju o kondenzaciji, ali davno je to bilo, nisam stigao da ponovim – izjavio je ministar posle emisije – Novinarka je ipak bila uporna, nije se obazirala ni na to što sam rekao da sam spreman i da dobijem ocenu manje, samo ako mi pruži mogućnost da ponovo izvučem pitanje.

Ministar navodi da se nadao pitanju iz istorije i da je posle emisije pokušavao da ubedi novinarku da zna da je Prvi svetski rat počeo 1914. godine, dok je Drugi svetski rat počeo 1939. godine, ali da je ona uporno odmahivala glavom, govoreći da ga to nije pitala.– Mislim da me je novinarka Trninić malo uzela na zub i da nije bila skroz objektivna. Videću kako ću proći kod nje prilikom sledećeg intervjua, ali ako budem imao slične neprijatnosti kao danas, tražiću da me ubuduće intervjuiše pred komisijom – odlučan je ministar Jovanović.

Marko Dražić

 1. aleksandar kaže:

  za jednu bakteriju, dosta je uspeo u zivotu

  1. тропико kaže:

   нажалост, има и успешнијих паразита :(

 2. scoby kaže:

  Jel ministar zavrsio isti fakultet kao i Predsednik?
  Tako je to kad testove za osnovce sastavljaju strani strucnjaci (Guzenbauer?), pa jos i na stranom jeziku! Sta im je to transpiracija, jel to kad postanes transparentan?

 3. himalajac kaže:

  sva sreca te ovaj nije iz sns-a, da ne ispadne da su glupani samo u sns-u

 4. Ja sam kaže:

  Redakcio,
  Mislim da Vas je ovaj put stvarnost prevazisla. Naime, u originalnom izdanju ministar je izjavio da je ,,NAMERNO POGRESIO”.
  Sto znaci da glupost nasih ministara nije urodjena, vec samo akutna.

 5. Арса kaže:

  Професор са Медицине не зна биологију за основну школу…? Тај није за министра него клозет-мајстора…
  Нисам ни чуо за овог цара до данас. Напокон нека живописна фаца за министра просвете. После толиких смарача без стила у лажи и крађи, коначно стара гарда достојна Данила Ж. Марковића.

 6. Tagore kaže:

  ”Kažiprst” i nije toliko udaljen od ”srednjeg prsta”.
  http://www.youtube.com/watch?v=uO86S53IQiU
  A zborio je toliko dugo i vrteo slovo ”R” kao gavran na krhkoj grani da su ga i svi Finci čuli, i hitno pozvali u Helsinki. Zašto? E pa baš za to lepo vrteno slovo ”R”.

  Na onako brzopleto pitanjce i naš budući kandidat za ministra Prosvete Dragan Marković bi dao krrraći odgovor, mada nikada nije video ”simfoniju br. 5” i još manje čuo za film ”Beethoven” od 1992. godine.

 7. Tagore kaže:

  Slatke male tajne od 15. maja 1989. o kojima još niste čuli na (92.5 MHz FM).
  ”Ritam srca” se rađa tek devedesetih godina, pa nezavisno emetuje sa broda u dobrom društvu profesionalnih Slovenaca, Hrvata, Bosanaca i Makedonaca.
  Tek 2006. godine holandski provajder ”XS4ALL” mu pruža Internet ruku…, ali zbog sekte ”Church of Scientology” dolazi do rvanja u ”Supreme Court of Netherlands”.

  Od tih profesionalnih godina danas je ostao mrak i transpiracija mozgova se isparila u zrak.

  Who wants to be a millionaire?

 8. Sremac kaže:

  Jao pa on nije znao da je KONJdenzacija tacan odgovor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *