nazad na vrh

Ministar spoljnih poslova Novak Đoković predlaže Vuka Jeremića za svog asistenta

Đoković čestita Jeremiću dobijanje novog posla

PARIZ, 28. maj 2011, (Njuz) – Ministar spoljnih poslova Srbije Novak Đoković saopštio je danas na konferenciji za štampu da će predložiti Vuka Jeremića za svog asistenta i učenika, saznaje Njuz.

Jeremić je u poslednje vreme često viđan u društvu novog ministra spoljnih poslova Đokovića, pa su se u medijima već pojavile spekulacije da će Jeremić uhljebljenje ponovo naći u ministarstvu na čijem je čelu do skoro bio, što je sada i potvrđeno Đokovićevim zvaničnim predlogom da Jeremić bude imenovan za njegovog ličnog asistenta i učenika diplomatije.

– Jeremić se stalno mota tu, pa sam pomislio “zašto ne bih dao malom da mi bude asistent, taman da nauči nešto o diplomatiji i predstavljanju Srbije u svetu” – kaže Novak Đoković  – taman mi treba neko ko će da mi zakazuje gostovanja na televizijama i da se javlja na nepoznate brojeve – objašnjava Novak.

Na pitanje kako se Jeremić do sada pokazao, ministar Đoković kaže da je zadovoljan Jeremićevim organizacionim veštinama u vezi sa svakodnevnim aktivnostima, ali da mora još mnogo da uči u pogledu diplomatije, za koju se jako interesuje.

– Vuk je jako zainteresovan za diplomatska znanja i aktivnosti, ali do sada nisam bio zadovoljan brzinom kojom uči. Moram priznati da ponekad izgubim strpljenje, jer Vuk povremeno deluje kao dete bez sluha koje, uprkos tome, jako voli da peva, ali se nadam da ću moći da mu posvetim više vremena kada budem završio sa Rolan Garosom i ostalim značajnim aktivnostima vezanim za predstavljanje naše zemlje u svetu – rekao je Đoković za Njuz.

Sa druge strane, Vuk Jeremić kaže da očekuje da se nada da će “dobrim vladanjem i samopregorom” uspeti da zasluži i neke nagrade od strane svog mentora.

– U okviru trenutno aktuelne diplomatske posete ministra Đokovića Parizu, ja ću mu dodavati peškire, spremati mu “multivitu”, hladiti ga lepezom, držati mu suncobran i činiti sve iz opsega mojih dužnosti kako bi on mogao da se fokusira na prezentovanje Srbije u svetu. Pored toga, ja imam i lični motiv da radim dobro svoj posao, a to je obećanje ministra da će me od sledećeg meseca upisati na večernji tečaj diplomatije, za koju je poznato da je moja velika ljubav – rekao nam je Đokovićev asistent.

Nenad Milosavljević

Istok Pavlović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. sjajno!!!!

 2. Dražesno, ali zaista! xD :D

 3. NIšta ovo ne valja!!!

  Vi se zovete NJUZ !!!

  Vi se NE zovete NJJJJJJUUUUUUUUUZZZZZZZZZ !!!!

  Te kao BIJO je,
  a onda nije bio,
  pa je opet BIJO
  pa nije BIO,…

  Skrati malo!

  Vidi se da Vam je “VREME” UZOR!

 4. hahaha odlicno!
  Nek’ je najbolji na svetu teniser, al’ realno to sto ga ministar prati po svetu i vodi mu program na rodjendanu sve govori….

 5. Jeremic se stvarno svojski trudi da ucini nesto dobro za Srbiju. To je tesko izvodljivo – nad Srbijom kruze mocne grabljivice i cekaju pogodan trenutak…da je dalje komadaju.

 6. Ma, meni se sve čini da Sunđer Bob želi da nauči kako se, čvrstom rukom, drži reket.

 7. Pojavio se novi pretedent na mesto asistenta. Viđen je u prvim redovima na Roland Garosu. To je Boža Đelić:)))

 8. Hajde da dobijemo nekog takvog predsednika i premijera koji bi obučili asistente i učenike…da nam najzad krene… ;)

 9. Nadasve realan članak. Đoković našu zemlju promoviše toliko kvalitetno, da Vuk Jeremić itekako od njega ima šta da nauči. Valjda su zato postavili tako mladu osobu na tu poziciju. A ne samo što je unuk Hamdije Pozderca ;-)

 10. Mislim da posle ovakvog naslova treba staviti smajlija radi ponistavanja uvredljivog efekta za ministra Jeremica :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix