YT screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. aug. 2023

Ministarka zdravlja najavila zabranu razboljevanja

BEOGRAD, 8. avgust 2023, (Njuz) – Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je danas u razgovoru sa novinarima izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju. Prema njenim rečima tim izmenama predviđena je stroga zabrana razboljevanja za sve zaposlene.

– Radnici moraju da budu zdravi da bi nam privreda bila zdrava. Ako pojedinci ne žele sebe da sačuvaju od bolesti mi kao država moramo da preduzmemo mere koje će sačuvati našu privredu od onih koji se razboljevaju. Da bismo to postigli izmenom zakona smo predvideli potpuno ukidanje razboljevanja svih zaposlenih – istakla je ministarka.

– Pod razboljevanjem podrazumevamo sve, počev od najobičnije prehlade, pa do najtežih bolesti koje zahtevaju bolničko lečenje. Ova izmena zakona će važiti za sve građane koji su u nekoj vrsti radnog odnosa, kako za one koji su zaposleni za stalno, tako i za one koji su u radnom odnosu na određeno. Poslodavcima će biti omogućeno da bez ikakvih posledica otpuste svakog radnika koji prekrši ovu zabranu – objasnila je Danica Grujičić.

Ministarka je dodala i da bi država trebala da razmotri ukidanje vikenda i odmora za za zaposlene.

– Kad su već svi zdravi zašto bi se odmarali – zapitala se ona.

Soko Sokolović

  1. Мурадин kaže:

    Разболети се није патриотски!

  2. Баш Рђа kaže:

    Је ли, докторка, важи ли Хипократова заклетва и за Милована Бркића или је заклетва првом болеснику Србије изнад свега? Да има правде у овој распалој држави, ти и твоје колеге уважени доктор смрт и славица Ђ.убре Д.ебело бар четири мандата би провели у затвору.

  3. Владимир Николић kaže:

    Напредне бубашвабе владају па се не може очекивати ништа људско од њих.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *