njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

08. maj. 2013

Ministarstvo finansija saopštilo da je Srbija i ove godine izašla iz ekonomske krize

Nakon 2010, 2011 i 2012, Srbija i ove godine izašla iz recesije

BEOGRAD, 8. maj 2013, (Njuz) – Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da je Srbija uspela da i ove godine izađe iz ekonomske krize uprkos tomo što kriza i dalje potresa pojedine zemlje Evropske unije, kao i pojedine vodeće ekonomske sile sveta.

– Prema godišnjem planu za 2013. godinu Srbija je trebalo da izađe iz ekonomske krize, ali tek u trećem ili četvrtom kvartalu. Međutim, ekonomske reforme, kao i sam početak rada na izradi Akcionog plana reindustrijalizacije Srbije u kome će biti detaljno razrađene operativne mere za podsticanje privrede, izvoza i zapošljavanja, dali su rezultate iznad očekivanih – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Međutim, kako navode iz ministarstva Mlađana Dinkića, Srbiji tek sada predstoji rad na ovom polju.

– Prošla godina je bila skoro izgubljena i tek pred sam kraj 2012. godine Srbija je malo izašla iz ekonomske krize. Kako bismo iskoristili ovaj ekonomski zamajac, Ministarstvo finansija i privrede već sada priprema mere koje će dovesti do toga da Srbija i 2014. kao i ove godine, već u maju, a možda i pre, izađe iz ekonomske krize – stoji u saopštenju.

– Podsećamo da je Srbija nekoliko puta do sada izlazila iz ekonomske krize – 2010, 2011. i 2012. godine, ali tada su izlasci bili mali i trajali su svega po godinu dana, a ovo sad je baš dobar izlazak i očekujemo da će potrajati duže, možda i čitave dve godine dok Ministarstvo ponovo ne donese genijalne mere za novi izlazak iz krize – navodi se u saopštenju.

Bane Grković

 1. aleksandar kaže:

  inace, ova vest je nastavak vesti o milionitom redovnom posetiocu biroa za nezaposlene koji je kao nagradu dobio posao, a za izlazak iz krize je direktno vezano zaposljavanje njegovog drugomilionitog kolege, sa posla naravno….

 2. technocaja kaže:

  Tako je, i grupa eksperata iz Engleske naučnim putem pokušava dokazati da Bitlsi nikada nisu postojali.

  I još jedna velika misterija je razrešena u medjuvremenu, Bora Milutinović se češlja mikserom.

  1. Djura -frizura kaže:

   Mene samo zanima koje zice od miksera Bora Milutinovic koristi, da li one za testo ili za slag ?? Posle razresenja ove misterije “peglanje” kose odlazi u istoriju kao i nasa ekonomska kriza …..

 3. Ja sam kaže:

  Jednom nam usla, a izlazi nam, izlazi, izlazi…

 4. seljak kaže:

  Kao mali ovi naši diplomirani političari su puno čitali bajke, pa su počeli i sami da ih pišu, čitaju i objavljuju.

 5. expert kaže:

  Cenim da će mo 2014 kvartal ranije da izađemo iz krize pre no što u istu uđemo. Dinkiću kuća ti pevala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *