nazad na vrh

Ministarstvo finansija saopštilo da je Srbija i ove godine izašla iz ekonomske krize

Nakon 2010, 2011 i 2012, Srbija i ove godine izašla iz recesije

BEOGRAD, 8. maj 2013, (Njuz) – Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da je Srbija uspela da i ove godine izađe iz ekonomske krize uprkos tomo što kriza i dalje potresa pojedine zemlje Evropske unije, kao i pojedine vodeće ekonomske sile sveta.

– Prema godišnjem planu za 2013. godinu Srbija je trebalo da izađe iz ekonomske krize, ali tek u trećem ili četvrtom kvartalu. Međutim, ekonomske reforme, kao i sam početak rada na izradi Akcionog plana reindustrijalizacije Srbije u kome će biti detaljno razrađene operativne mere za podsticanje privrede, izvoza i zapošljavanja, dali su rezultate iznad očekivanih – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Međutim, kako navode iz ministarstva Mlađana Dinkića, Srbiji tek sada predstoji rad na ovom polju.

– Prošla godina je bila skoro izgubljena i tek pred sam kraj 2012. godine Srbija je malo izašla iz ekonomske krize. Kako bismo iskoristili ovaj ekonomski zamajac, Ministarstvo finansija i privrede već sada priprema mere koje će dovesti do toga da Srbija i 2014. kao i ove godine, već u maju, a možda i pre, izađe iz ekonomske krize – stoji u saopštenju.

– Podsećamo da je Srbija nekoliko puta do sada izlazila iz ekonomske krize – 2010, 2011. i 2012. godine, ali tada su izlasci bili mali i trajali su svega po godinu dana, a ovo sad je baš dobar izlazak i očekujemo da će potrajati duže, možda i čitave dve godine dok Ministarstvo ponovo ne donese genijalne mere za novi izlazak iz krize – navodi se u saopštenju.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. inace, ova vest je nastavak vesti o milionitom redovnom posetiocu biroa za nezaposlene koji je kao nagradu dobio posao, a za izlazak iz krize je direktno vezano zaposljavanje njegovog drugomilionitog kolege, sa posla naravno….

  2. Tako je, i grupa eksperata iz Engleske naučnim putem pokušava dokazati da Bitlsi nikada nisu postojali.

    I još jedna velika misterija je razrešena u medjuvremenu, Bora Milutinović se češlja mikserom.

    • Mene samo zanima koje zice od miksera Bora Milutinovic koristi, da li one za testo ili za slag ?? Posle razresenja ove misterije “peglanje” kose odlazi u istoriju kao i nasa ekonomska kriza …..

  3. Jednom nam usla, a izlazi nam, izlazi, izlazi…

  4. Kao mali ovi naši diplomirani političari su puno čitali bajke, pa su počeli i sami da ih pišu, čitaju i objavljuju.

  5. Cenim da će mo 2014 kvartal ranije da izađemo iz krize pre no što u istu uđemo. Dinkiću kuća ti pevala.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix