njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

17. jan. 2019

Ministarstvo kulture pokrenulo postupak protiv medija jer Vučić nije bio na naslovnoj strani

BEOGRAD, 17. januar 2019, (Njuz) – Ministarstvo kulture podnelo je prekršajne prijave protiv više srpskih štampanih medija za koje je utvrđeno da na naslovnoj strani nisu imale sliku i izjavu predsednika Aleksandra Vučića, saznaje Njuz.

Ministarstvo je utvrdilo da se ovo desilo 15. i 16. januara i odmah pokrenulo neophodne zakonske procedure.

– Nećemo dopustiti kontinuirano kršenje novinarskih normi i tabloidizaciju srpskog društva – jasno poručuju iz kabineta ministra Vladana Vukosavljevića – Naslovne strane novina na kojima nema Aleksandra Vučića su nedopustive. Naše službe su pažljivo proučile sve detalje ovog slučaja i podnele prijave protiv medija koji su se oglušili o zakon. Dalje postupanje je stvar sudskih organa, a verujemo da će postupak biti brz i dovesti do osuđujućih presuda – stoji u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo kulture očekuje da će ovakve mere delovati preventivno i naterati medije da povedu računa o svojoj uređivačkoj politici i sadržajima koje objavljuju na naslovnim stranama.

– Vlada nema nameru da uređuje medije, ali će uvek budno pratiti da li oni poštuju zakon i propisane standarde. Novine ne smeju podilaziti najnižim ljudskim nagonima. Jeftina borba za tiraž nije osnov na kome počivaju medijske slobode. Zna se gde mesto predsedniku države, a gde drugim sadržajima – kaže naš izvor iz ministarstva i najavljuje oštriju kontrolu medija.

Urednici i vlasnici novinskih kuća protiv kojih su podnete prijave nisu želeli da komentarišu ceo slučaj jer su bili zauzeti potpisivanjem milionskih marketinških ugovora sa velikim javnim preduzećima.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    Picka je polni organ…?! A pizda,karakterna osobina…(cit.)…

  2. Djura kaže:

    kako nije bio,vidis kolika je…..

  3. Djura kaže:

    zasto ne objavljujete moje komentare

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *