Ministarstvo: prestanak školovanja odlična prilika za mlade
njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

01. sep. 2015

Ministarstvo prosvete objavilo spisak viškova učenika i studenata

BEOGRAD, 1. septembar 2015, (Njuz) – Uoči početka nove školske godine, Ministarstvo prosvete Republike Srbije objavilo je spisak učenika osnovnih, srednjih škola i studenata koji prema potrebama i projekcijama Nacionalne službe za zapošljavanje predstavljaju višak i koji će biti izbačeni iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta koje su upisali.

Prema podacima te službe, nezaposlenih u našoj zemlji ima sasvim dovoljno, tako da u narednom periodu Nacionalna služba nema realne potrebe za novim nezaposlenima koji bi u međuvremenu završili osnovno obrazovanje, srednju školu ili fakultet.

Učenicima i studentima koji su novom sistematizacijom budućih nezaposlenih ostali bez mesta u obrazovnom sistemu, biće ponuđene dve opcije: socijalni program, ili traženje azila u zemljama zapadne Evrope. Iz Ministarstva poručuju da je prestanak školovanja odlična prilika za mlade.

– Ovim mladim ljudima otvaraju se sasvim nove perspektive. Oni će imati velike šanse da se zaposle na crno pošto u startu imaju tu prednost da im je stepen obrazovanja niži u odnosu na one koji su nastavili školovanje, pa će u skladu sa tim lakše pristajati da rade u svakakvim uslovima i za malu platu. Takođe, zapošljavanjem na crno prestaje potreba za prijavljivanjem ovih ljudi na biro čime se popravlja statistika a svetu šalje lepša slika o ekonomskom razvoju naše zemlje, navodi se u saopštenju iz Ministarstva prosvete.

Onima koji se pak odluče da iskoriste istorijski momenat i opredele se za drugu opciju, uz autobusku kartu biće besplatno deljena detaljna uputstva kako i gde se prijaviti za azil i kako uspešno izbegavati deportaciju.

Naš sagovornik iz Ministarstva kaže da su ova dragocena uputstva rezultat domaće pameti, bazirana na iskustvima prethodnih generacija te da predstavljaju svojevrsni know-how. On savetuje da ih putnici detaljno prouče još pre dolaska na granicu. Učenici i studenti koji su u dosadašnjem školovanju pokazali odličan uspeh, kao poklon od Ministarstva dobiće na polasku po 10 evra i rečnik nemačkog jezika.

D. Antanasković

 1. scoby kaže:

  Rušite škole, deca vas mole! Što narod bude nepismeniji i gluplji, Dragi Veliki Vođa će duže vladati, i tako se barem delimično približiti svom idolu Knjazu Milošu Obrenoviću. Još da Predsednik Grobar unapredi kinesko svinjogojstvo, eto nama povratka 200 godina unazad.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Mislim da je to vec namerno. Vi kad god pisete o nedostatku kvalifikacija i strucnosti izgleda svesno ,,previdite” cinjenicu lakog napredovanja i dobrih funkcija u vladajucim naprednim strukturama. To nije fer prema deci!

 3. Рубљов kaže:

  Захваљујући комшији имам двоје деце а не једно, тако да ће син у азиланте а кћер на социјални програм. Чим се синчина домогне социјалног програма у немачкој ћера татина прелази у азиланте и одлази код брата…Е сад идем до комшије да му кажем за његово најмлађе дете, хоћу да га признам кад већ има светлу будућност, а он нека се пријави на списак вишка родитеља, то је следећи корак нашег премијера, реформатор је то…

 4. vladika valjevSki kaže:

  Višak srpske dece poslati u Damask ili u Bagdad da se doškoluju u dobrom društvu, a višak štetnih prosvetara u Kabul !

 5. Aлокин kaže:

  Конкурс за првачиће
  биће продужен до октобра,
  а право ће имати особе до 28 година старости,
  а не само до 24, како је првобитно предложено.

 6. voya montoya kaže:

  sve je to radi obrazovnokulturne sigurnosti gradjana…I da deca ne krive kičmu sa torbu,već sa poltronstvo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *