njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. apr. 2012

Ministarstvo prosvete snabdeva učenike puškicama za ovogodišnji PISA test

Polaganje PISA testa sa puškicama konačno će potvrditi da su srpske škole među najboljima u svetu

BEOGRAD, 18. april 2012, (Njuz) – Ministarstvo prosvete Srbije uvelo je vanredne mere u cilju poboljšanja učinka naših učenika na ovogodišnjem PISA testu, saopštio je danas ministar Žarko Obradović. On je naveo da je Ministarstvo već nabavilo dovoljan broj puškica za sve učenike koji će biti testirani i da je njihova distribucija već počela.

– Svi znamo iz dugogodičnjeg izveštavanja medija posle svakog takmičenja iz neke naučne oblasti da su naša deca najpametnija i najtalentovanija na svetu – izjavio je Obradović – Na kraju krajeva, kako bi se inače svake godine vraćali okićeni silnim medaljama. Međutim, na našu veliku žalost, rezultati koje su naši mladi talenti u zadnjih nekoliko godina postizali na PISA testu, koji organizuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), nikako da ovu opšte poznatu činjenicu i da potvrde – kaže Obradović.

Ministar smatra da bi lakša bila situacija kada bi naši đaci bili najgori, jer bi tada moglo da se govori o svetskoj zaveri protiv našeg naroda.

– Đaci nam tavore negde ispod proseka i to je u potpunosti nedopustivo. Ovi rezultati prete da potpuno uruše naše samopouzdanje i sliku o sebi. Zato smo ove godine rešili da uvedemo mere koje će omogućiti da se Srbija vrati gde tamo pripada – zaključio je ministar prosvete.

Obradović je dodao da ove mere ni u kom slučaju ne predstavljaju varanje ili bilo kakvo kršenje pravila koje bi nas moglo izbaciti iz svih budućih testiranja, već samo ’pripomoć’ da se studenti dosete nečeg što su ionako znali, „a garant Kinezi ionako to obilato rade inače ne bi imali toliko visoke proseke“.

Ministarstvo je preporučilo učenicima da sakriju puškice koje su dobili u specijalne šuplje gumice za brisanje, ili ako učenici žele da ponesu piće na ispit, nastavnici koji su od strane ministarstva prosvete angažovani da dežuraju u svakom slučaju neće proveravati unutrašnjost ambalaže. Mobilni telefoni će biti striktno zabranjeni, ali ako neko ima probleme sa sluhom i potreban mu je slušni aparat to se neće dovoditi u pitanje.

Na kraju konferencije, ministar Obradović je dodao namigujući da je pitanje broj 11 u naučnom delu trik pitanje i da je odgovor na njega vrlo sličan prvom slovu imena izvesnog predsednika jedne balkanske države koji je nedavno dao ostavku da bi išao istovremeno na predsedničke i parlamentarne izbore.

X.I.O.

 1. goksi kaže:

  Mislim da su malo zakasnili :-)

  http://bizlife.rs/vest.asp?id=38340

  Ali bar sam se sit ismejao..

 2. ПРОСВЕТНИ ЈАДНИК kaže:

  ТЕКСТ ВАМ ЈЕ ЗА 10!!!
  ОДЛИЧНА ИДЕЈА, МИНИСТАР ЈЕ ДИВАН, ПАМЕТАН, ГЕНИЈАЛАН, ЛЕП……
  ШТО ДА НАМ СЕ ЈАДНА ДЕЦА ПАТЕ, ФРУСТРИРАЈУ, УЧЕ, БУБАЈУ…. ?ТРЕБА ТО ПРОШИРИТИ И НА ПИСМЕНЕ И НА КОНТРОЛНЕ, ДА ДЕЦА СЛОБОДНО, БЕЗ СТРАХА ДА ЋЕ ИХ НАСТАВНИК УХВАТИТИ, ПРЕПИСУЈУ! ТАДА ЋЕМО ИМАТИ И ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ И БИЋЕМО СТВАРНО НАЈБОЉИ НА СВЕТУ!

 3. Tetka kaže:

  Кад држава реши да уведе ред у неку област – ту нема да омане… Само ме чуди да није основана Агенција за пушкице и бубуце?!

  Иначе, ово ме подсећа на комплете за ОТО које пакују наставници тог предмета у школама, па мораш баш њихов да купиш. Или, скрипта професора на факултетима која такође мораш да купиш, иначе, боље не излази на испит. Па, професори средњих и високих уметничких школа који припремају будуће ученике и студенте за те исте школе и факултете, за дебеле паре, наравно… (мале им плате – неее; непотизам – нееее, таман посла)

  1. deda Stavra kaže:

   Pa postoji Institut za razvoj i analizu puskica i ostalih prosvetno-pedagoskih metoda iz Sremske Kamenice.

 4. Džoni kaže:

  Pa vlajda ministarstvo odbrane treba da deli puškice :D

  1. celtic kaže:

   Oni su dijelili vijekovima i pokazalo se kobno za sve đake ovog našeg poluostrva….

 5. ariela kaže:

  E moglo bi sad sve da se zastiti kao patent “puskice na srpski nacin” mislim neki sertifikat…kao leskovacki ajvar sto je dobio…da ne moze niko da zloupotrebi nase izume a da ih koristi mora debelo da plati…mislim sve se oko para vrti priznacemo…

 6. mirko kaže:

  test znanja za precednicke kandidate pre kandidfature , a ne zajebavanje naroda .

 7. slučajnaprolaznica kaže:

  Neka budu na kvalitetnijem papiru da deca mogu posle imati za rizle.

  1. celtic kaže:

   Sram te bilo, prolaznice, pušiš (a ne nudiš).

  2. хм kaže:

   axaxaxaxxa, тако је :)

 8. AstroDream kaže:

  Pa zasto sami da se muce da prave puskice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *