njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

16. aug. 2013

Ministarstvo sporta: Veliki uspesi srpskih atletičara dokaz da u ovaj sport i dalje ne treba ulagati

Ministarstvo smatra da su naši sportisti dovoljno zreli da se sami staraju o sebi

BEOGRAD, 16. avgust 2013, (Njuz) – Ministarstvo sporta pohvalilo je uspehe srpskih atletičara na Svetskom prvenstvu u Moskvi i naglasilo “da je to savršen dokaz da u ovaj sport i u narednim decenijama ne treba ništa ulagati”.

U saopštenju ministarstva prosleđenom javnosti, navodi se “da rezultati Ivane Španović i Emira Bekrića pokazuju da sportistima u Srbiji ne treba nikakva pomoć jer, iako se radi o mladim sportistima, svi oni umeju i sami da se staraju o sebi”.

– Uspeh ovih mladih ljudi je i naš uspeh iz ministarstva, jer smo svesno ignorisali zahteve njihovih trenera, znajući da novac ume da pokvari čoveka. Njihovi sjajni rezultati govore da nije sve do atletskih staza, rekvizita i šatro neke specijalne ishrane. Puteljak kroz šumu i prepreka na putu itekako mogu da zamene moderne staze i opremu – navodi se u saopštenju Ministarstva za sport – Kada kukate, kao onaj lik što su mu pukle patike, to vam se na kraju obije o glavu pa vas posle svega zapamte samo po kukumakanju. Ivana i Emir su ćutali i trpeli, pa se na kraju, kao rezultat svega toga, Srbija i okitila medaljama – stoji u saopštenju koje je potpisala odlazeća ministarka sporta Alisa Marić.

U zaključku ministarstva navodi se da će oni predložiti Vladi “da i ostala ministarstva primene sličan model koji se u praksi pokazao kao izuzetno efikasan, odnosno da prestanu da isplaćuju plate i penzije, a da umesto toga puste narod da se, po ugledu na sportiste, malo očeliči, umesto što samo kuka i žali se na nemaštinu”.

Miroslav Vujović

 1. Vesti kaže:

  Evo, u fudbal se dosta ulaze, pa ne vidimo neke rezultate, osim sto upravo pretresaju kucu fudbala zbog muljacine :))

 2. Ender kaže:

  Ovo je samo dokaz da je u tu atletiku dovoljno ulagano, čim ima rezultata. Treba zato više da se ulaže u futbal, i rezultati će doći, očigledno je ovo dosad bilo malo.

 3. aleksandar kaže:

  Ivana, udaj se za mene!

  1. celtic kaže:

   Ne slušaj ga, Ivana, pođi za mene!
   P.S. Vidi se na slici da gleda ravno u mene, ne u tebe :-)

   1. aleksandar kaže:

    u tebe bre gleda ova sova na kraju stripa, a ova prva gleda u ove protivnike heteroseksualnih brakova sto mi dadose minuse ;)

    1. celtic kaže:

     OK. Ivana, dijelimo te na dva dijela, ja se ne ljutim :-)

 4. Mickey kaže:

  Sramota bre! Sramota! U tu atletiku su bre ulozili bar dve tri hiljade evra u poslednih 10 godina, a mozda i vise, i samo dva rezulata. Treba malo razgovarati i sa tim klincima, ne mogu da rasipaju nase pare, urednih poreskih neplatisa!

 5. glavonja kaže:

  Njah!
  Sada bi svi da ulažu u Ivanu
  E, ne`š majci!

  1. aleksandar kaže:

   pa da, ne majci, Ivani

 6. Milan kaže:

  Poslati poresku inspekciju u atletski savez da se vidi odakle njima pare za smestaj i karte do Moskve!!! UA za korupciju u sportu!!!

 7. ariela kaže:

  E ovo je velikaaaa istina…sta ima da se rasipaju pare…il si sportista il nisi…ako nisi idiodmah, ne brukaj drzavu…dosta nam je odih sto se prenemazu te ne valja im teren te patike zuljaju te ovo te ono…evo onih kojima ne treba nista…cak ni docek koji ionako niko ne priprema koliko cujem…

  1. Broj Jedan kaže:

   E kad sam ja, vasa visost trcao na olimpu.
   Vjesto sam to radio bosih nogu.

   1. Ender kaže:

    Jel možda zajedno sa Krkobabićem? Ko je prvi stigao?

 8. himalaja, kaže:

  A kada ce (vec jednom) clanovi vlade i politickih partija poceti da se celice i daju (bar) neke rezultate?

  1. Hvala Dejanu Maričiću za objašnjenje profila NJUZ-a.Prvi puta sam se susreo, možda i ne baš prvi puta, ali premalo sam u kontaktu s raznim portalima, pa nije ni čudo da preslabo ili nikako ne poznajem njihove profile.
   Očigledno da sam na neki način emotivno vezan za Alisu Marić, jer sam je kako sjajnu šahisticu upoznao već kada je bila “djevojčica iz Njujorka”. Obradovalo me je kada sam saznao da je postala ministrica za sport i omladinu. Želio sam joj sjajnu karijeru na tom planu. Ali, očigledmo nije se dobro snašla u plitičkim vidama. A nije ni čudo. Tu treba biti premazan sa svim mastima.

   1. Ender kaže:

    Politika je, za razliku od šaha, igra u kojoj vrlo često konji pojedu dame.

 9. Tagore kaže:

  Ministarstvo gojaznih sportašica – Beli Grad, šesnaesterac u avgustu neke srBske godine – Vodič kroz plaćanje računa:
  Kako izbeći težu sportivnu prvakinju (za slučaj sudara)?

  U podrumu zasadite banderu, hranite je žicom od komše i sačekajte da naraste do krova. Iznad krova obavezno kresati grane, dok se može, i ovaj srBski patent ne izvoziti preko naših prijateljskih granica u Međumurje.

 10. Hvala prezimenjaku Dejanu MARIČIĆU za objašnjenje profila portala NJUZ

  1. PERO MARIČIĆ kaže:

   Đuro, Dejan trenutno nije kod kuće, ali preneću mu, čim ga vidim.

  2. Slavko kaže:

   Nije li malo čudno biti najbolji komentator na portalu za koji treba objašnjenje?

   1. like kaže:

    Nije cudno. Danas vise ne znas ko se stvarno primio na vest a ko namerno troluje.

 11. like kaže:

  By the way… I ja bih ulozio u Ivanu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *