njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. sep. 2019

Ministarstvo starim studentima daje rok dve godine da skupe pare za diplomu

BEOGRAD, 3. septembar 2019, (Njuz) – Studenti koji su fakultet upisali po starom programu uskoro bi mogli da reše svoj status pošto im je Ministarstvo prosvete dalo rok od dve godine da skupe novac potreban za kupovinu diplome, saznaje Njuz.

I sa samo sto dinara mesečno nam pomažeš da postanemo mnogo bolji. Klikni ovde i podrži Njuz.

– Problem večitih studenata opterećuje rad fakulteta, a predloženo rešenje zadovoljava obe strane. Fakulteti će moći da nastave svoj rad po jedinstvenom programu, studenti da konačno dođu do toliko željene diplome, a država dobija stručne kadrove sposobne da odgovore izazovima modernog doba – kažu u Ministarstvu prosvete. – Dve godine su, po našem mišljenju, optimalan rok. Većina ovih studenata odavno zarađuje, pa sigurno mogu da ostave nešto novca sa strane i uštede dovoljno za kupovinu odgovarajuće diplome. Ovo je definitivno poslednji rok posle koga će kupovina diploma biti omogućena samo onima koji studiraju po novom programu – jasni su u ministarstvu.

Studenti kažu da su zadovoljni odlukom ministra i najavljuju da će iskoristiti pruženu priliku.

– Zahvalan sam ministru Šarčeviću jer je pokazao razumevanje za naš problem – poručuje Vladan Babić student Pravnog fakulteta u Beogradu – Dve godine nisu mnogo, ali uz dobar plan i dosta truda sigurno se može skupiti dovoljno novca – rekao nam je ovaj ambiciozni četrdesetogodišnjak i najavio da će početi da štedi već od sledećeg ponedeljka.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *