Ministarstvo zdravlja u rekordnom roku poslalo sms
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

09. maj. 2017

Ministarstvo zdravlja poslalo SMS za bolesno dete

BEOGRAD, 9. maj 2017, (Njuz) – Ministarstvo zdravlja hitno je reagovalo na poziv za pomoć sedmogodišnjoj G. K. kojoj je neophodna operacija u inostranstvu i poslalo SMS na humanitarni broj namenjen za prikupljanje novčanih sredstava.

SMS je poslao lično ministar Zlatzibor Lončar sa službenog mobilnog telefona.

– Ministarstvo je reagovalo čim smo videli apel za pomoć na društvenim mrežama – kaže ministar Lončar – Postojao je problem što devojčica nema novu, elektronsku zdravstvenu knjižicu, ali smo saznali da su njeni roditelji još pre šest meseci podneli zahtev za njeno izdavanje što je bio signal da možemo da delujemo. Održali smo sastanak, razmotrili sve mogućnosti i zaključili da je najbolje da pošaljemo SMS na humanitarni broj otvoren specijalno za ovu priliku – objasnio je Lončar.

On očekuje da će i druga ministarstva slediti njegov primer i, u okviru svojih mogućnosti, uzeti učešća u prikupljanju sredstava neophodnih za lečenje G. K.

Takođe, Lončar je obećao da će Ministarstvo zdravlja spremiti strategiju kojom bi se olakašale procedure za pomoć u hitnim i teškim slučajevima.

– U saradnji sa ostalim ministarstvima radimo na izgradnji sistema koji omogućiti brže reagovanje u ovakvim situacijama. Pažljivo ćemo planirati budžet za narednu godinu i insistirati da u njega uđu sredstva namenjena za slanje humanitarnih SMS-ova. Osnovaćemo i specijalno telo unutar ministarstva koje će detaljno analizirati svaki slučaj i odlučivati da li je zahtev za SMS-om opravdan – poručio je Lončar.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  I predsednik toma je zeleo da pomogne slanjem SMS-a, pa odustao…nije znao gde markicu da zalepi, a bas je lepo jezikom ovlazio.

 2. Malo mnogo kaže:

  Pa kako bi inače opstali kad bi lečili one koji nemaju para.

 3. amharac kaže:

  kako lazu.
  svi znamo da im je vodja, licno, naredio da posalju SMS, u cilju promocije drzave srbije kod bolesne dece… samo je skroman pa ne zeli da se eksponira

  1. avangard kaže:

   Sa sluzbenih telefona, ma BRAVO!!!

 4. zexx kaže:

  Upravo(pre pola dva i po sata) uđoh u kuću raspoložen, a došao sam janpi posle barem godine dana navikavanja na prokletu trezvenost,… da li sam još nešto koristio naravno da nisam jer ja sam srbin svud po telu, osim po par organa tu sam kosmopolita… i ne drugar, brate i ti junački topli brate, jedino TI najvitalniji organi ne, nisu na izdaju principa… za sad, i za vjeki vjekova!!!

  I tako veseo rekoh sebi: “Aj da malo šaram po netu i forumima, da ne mokrim stalno na iste sajtove”, te naiđem ovde… i inače ono što me ovde uglavanom, a kad kažem “uglavnom” to i mislim – uglavnom, nasmeje, sad me s*ebe. Hvala vam, sa naglaskom na Saviću mučeniku, što mi s*ebaste jednogodišnju(u smislu jednom godišnje) terevenku…

  Nije da ja nemam svest o poenti tekstova do sada, mada ne bežim da možda zapravo i nemam, jer na koncu ja sam malo neodlučan… a možda i nisam… ali fora je što sam pod pritiskom realnosti uzeo sebi na pravo da malo skrenem sa puta ne bi li danuo i predahnuo od tolikog humora, smeha, ironije, sarkazma, satire i ostalih zaista poštovanih disciplina… i ovako anesteziran, ja zapravo gori bol osetim nego kad sam svestan!?!?!

  Koji ku*ac ne valja sa ovim Matriksom u Srbiji? Gde je Neo pi**etina? Gde su ambasadori, ako već Nea nema?! Šta je sad za*rao? Zar nije uobičajeno da kad je bag bude “deja vu”, a ne da pijan i lud čovek oseti više boli nego trezven i lud čovek? Za čega ja pijem i trošim svoje krvavo prevarom stečen novac, da me sve boli još i jače, i zar mi se ni uz NJUZ čak ne da da: “samo pijan mogu da prebolim ove noći duge i sudbinu zlu”…? Algoritam da se popravi odma inače će… inače će Putin ili Tramp nešto strašno da vam urade ovih dana u glavnim vestima!!!

  Da pojedonostavimo celu ovu kontroverzno-biznisku i paradoksalno-hokingovsko-ajnštajnovsku parabolu u obliku retorički upitno mesne rečenice sa nekoliko hiksovih bozona uz sebe koja se proteže celim multiverzumom! Istu tu jednostavnu rečenicu koju ovde postavljamo kao tezu, gde prirodno vremenom dobijamo njenu antitezu, te tako iz oba nastalo dobijemo kompletnu novu sintezu kada se odrede zajedničke i jednistvene zakonitosti, a onda, vremenski uslovljena kad se ta sinteza trasnformiše u novu tezu sledi opušteno nova antiteza… mislim da je jasno gde ovo vodi jer sam uspeo pojednostaviti to najviše moguće! Dakle teza kao podstrek antitezi i uopšte zajebanciji i zezi:
  Da li vi treba da prestanete da pišete na NJUZ-u, jer to svrhe nema do samo da unosi dodatnu dubiozu i rastužuje pijane ljude i kvari im veselje, ili ipak mi svi kao društvo treba više da pijemo, i tako to što uz piće ponekad ide, osim ono u duginim bojama(bez revolta i besa ka duginim bojama, već razočarenjem, žaljenjem i osećajem nemoći da se pomogne unesrećenima čak i u vidu SMS donacije… oni su jadni baš stradalnici…), ja zaista ne znam… znam samo to, da sam pijan i “tako to ma šta mi reče”, i da ova vest sa NJUZA koju izčitah i na koju ovu malu opasku mećem, ne radi ništa pemetno osim što me otrežnjuje!!!

  Oh, zato prokleti da ste vi budioci spavalica i usnulih!!! Oh, prokleti da ste, kada ćete vi jednom leći i usnuti… zar ste sve loše stvari poprimili od premijernog predsedinka, pa umor na vas ne utiče?! Zar snom sebe darivati nećete, pa potom i u snove otpustiti nas pijane da plutamo ko pampur u dobrom vinu odobriti niste u stanju? Što mrzite nas pojedine pijance, usnulice, mesečare i bankare, koji Božijim usudom i kaznom ni gej orjentacije nismo u stanju biti?

  Zarad svakog dobra opšteg i svojeg, pogotovo svojeg, u inat onima koji ne spavaju, probaću, da ipak u sve oko sebe ne gledam očinjim vidom, jer kad zuri čovek u ponor, i ponor počne da zuri u njega… to je zurenje, a zuriti nije kulturno ni demokratski… osim ako nije Vorholova slika ili kreacija nekog gej(a kakvog drugo) dizajnera, ili pak neka dobra serija od milijardučetristopedestdvamilionatristodevedestidevethiljadadevestočetrdestpet ponuđenih što na kablovskoj što na torrentima…

  PS….(sve što sam pisao u zagradama, možda nije trebalo da pišem u zagradam, pa se ne obazirite previše na te delove, ili srušite sve zagrade i neka svaki deo mog teksta postane slobodan u skladu sa demokratskim vrednostima, bilo da se sloboda i rušenje zagrada izdejstvuje u svoja 4 zida ili da izađemo svi u proteste… ali je najednostavnije da nam EU izda saopštenje da su sve zagrade u mom tekstu srušene, za to imamo najmanje cimanja, a najvalidnije je!)…
  PS… (možda takođe ne bi trebalo da se napijam ni jednom godišnje, jer kako kaže Dis, da parazfraziram: “tada mi sve bude smešno, pa bi me zato sve i boli”… mada i ovako me sve boli, a nisam se stigao ni nasmejati ičem… čak naprotiv… ali to nećete videti rođaci… kao što nećete videti ni koliko gadno mamruan ću biti sutra ujutru oko 16h kad osvanem… ako Bog dragi da da osvanem…a daće, jer voli da me kažnjava!!)

 5. Bane A kaže:

  Drago ministarstvo, hvala za SMS, i molim vas nemojte da šaljete dete helihopterom na operaciju…

  1. Jan kaže:

   Verovatno će ga poslati vozom zvanim manastir koji vozi samo do granice…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *