Mira Marković kaže da je svaki dinar krvavo zaradila
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

10. jul. 2017

Mira Marković: Živim od krvavo zarađene penzije

BEOGRAD, 10. jul 2017, (Njuz) – Supruga bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, obratila se pismom javnosti u kome se između ostalog osvrnula na svoj život u Moskvi i navela da je jedini prihod koji ima penzija koju je krvavo zaradila tokom karijere.

U svom pismu ona se osvrnula na težak život 90-ih godina prošlog veka i stradanje kroz koje je prošla boreći se za svoje pravo na penziju.

– Ne bih pisala ovo pismo da se nisu pojavile spekulacije od čega živim u Moskvi i da je moja porodica tokom 90-ih stekla enormno bogatstvo – kaže Marković – Moram da demantujem takve napise jer mi tako nalažu obaveze prema srspkom društvu i žrtvama koje je moja porodica podnela tokom 90-ih godina prošlog veka. Jedini prihod koji imam je 58.000 dinara penzije koju sam krvavo stekla svojim radom i političkim angažovanjem. Žrtve koje sam podnela zarađujući penziju neću pominjati jer smatram da bi to bilo neukusno. Podsetiću samo da su to bila jako teška vremena. Bili smo izloženi nepravednim i ničim izazvanim sankcijama. Imali smo rekordnu hiperinflaciju u istoriji, piramidalne banke su pokrale novac od građana, a vodili smo i nekoliko ratova. U takvim uslovima, morala sam krvavo da se borim da zaradim svoje parče hleba i štedim da bih danas imala od čega da živim – objasnila je ona.


Bivša predsednica Jugoslovenske levice dodaje da u Moskvi živi skromno, u skladu sa svojim primanjima i da joj povremeno pomaže sin Marko koji se takođe nalazi u Rusiji.


– Nikada nisam imala velike prohteve pa ni sada. Svi znaju da smo Slobodan i ja živeli u skromnoj porodičnoj kući koja je bila dovoljna za sve naše potrebe. Ništa se nije promenilo u međuvremenu. Penzija koju dobijam podmiruje većinu mojih troškova, ali je ponekad nedovoljna jer je Moskva prilično skup grad. Srećom, mogu da se oslonim na sina koji je uštedeo novac koji je zaradio 90-ih noseći gajbice sa voćem pa mi on pomaže koliko može – zaključila je Marković svoje obraćanje srpskom društvu.

Bojan Savić

 1. ZoinMihailo kaže:

  Poslati SMS na broj 666 da Mira vidu ćerku.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Meni se čini da je ona ustvari momak iz sledeće priče i da ima problem sa vratima percepcije. Sa druge strane sam u dilemi zašto ona nije devedesete nastavila kao neki drugi koji sad baš dobro ,,žanju”. Pri tome mi nije žao što ona ne žanje, samo mi nije jasno kako oni to mogu!?

 3. scoby kaže:

  Mogao bi malo da joj pomogne njen bivši štićenik Yulin, makar sad kad je postao ministar. Barem da joj pošalje jednu cisternu tople vode sa vodenim topovima u hladnu rusku zimu…

 4. Nesrećna generacija kaže:

  Da si je krvavo zaradila,jesi i to mnogo krvavo,A to traju mnogi koji su trebali da žive A poslati u rat,umesto da zarađuju po 500 maraka mesečno noseći gajbe u Coca-cola!

 5. frka kaže:

  Imam prijatelja on takodje krvavo zaradjuje ali platu, radi u klanici.
  Secam se kada je Mira zaradjivala pisuci za “Duzu” ( Indeks pozoriste), a sincic noseci ugalj i gajbice.
  Familija Milosevi nije trosila novac vec je ulozila u vilu, diskoteku, pekaru, bambiland,cigarete, televiziju…
  Slobo je ulagao vise u ljude. Zajam za preporod stanovnistva, Dafinu, Jezdu .
  Cak su i Vucku dali honorarcic, viseoban stan.

 6. ludak kaže:

  Da kucko natopila si Srbiju a region krvlju. Sram te bilo crkla dabogda

 7. mixon kaže:

  Nekako bi se trebalo odužiti ovoj mučenici za sve njene žrtve… kakav je ovo narod da ne ceni sve te silne žrtve?!?!

 8. Ilija kaže:

  Ostavi mi btoj racuna da ti uplatim koji dinar ,sram te bilo kako imas obraza da to kazes

 9. Ariela kaže:

  Ne smem vise neke tekstove vase ni da citam…emocije krenu suza suzu stize…tako sam I sad preletela preko teksta ne smejuci da citam detalje zivota ove sinje kukavice…pa devedesete su stvarno njoj bile preteske…I dalje se eto bori da nam dokaze koji je njen krvavi doprinos…volela bi ovaj put da joj poklonim pesmu “to moze samo baba Kurana…proganjana I gurana”…hit iz devedesetih…I zao mi je samo sto u njenom slucaju “Moskva suzama veruje”

 10. peric kaže:

  E, krvava je…

 11. Vuk Draskovic kaže:

  Miiro, junacka kceri serpska, vrati se da te primimo u vladu, da se svi leepo, druzimo konekad, i zaradjujemo ovu crkavicu. Vratimo se lepo i kod Danice, ona ce da napravi rucak. Ja ti oprostim sto sam te tukao…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *