njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

07. maj. 2019

Mirni demonstranti zahtevali da pekar iz Borče prestane da bude Albanac

BORČA, 7. maj 2019, (2019) – Nekoliko desetina mirnih građana protestovalo je u nedelju ispred pekare “Roma” u Borči zahtevajući da vlasnik pekare koji je Albanac momentalno prestane da bude Albanac. Građani su svoje zahteve izneli na miran i dostojanstven način, uzvikujući parole koje ukazuju na nemogućnost toga da vlasnik pekare Mon Đuraj bude Albanac na teritoriji grada Beograda.

– Svaki građanin koji je otvoreno Albanac bi trebalo da prestane da provocira većinsko stanovništvo ove zemlje. Ok, jeste se on izvinio zbog toga što je Albanac, ali to ne menja činjenicu da je on i dalje Albanac. Mi to izvinjenje ne možemo da prihvatimo sve dok on ne prestane da bude Albanac, ili dok ne bude Albanac na nekom drugom mestu, kaže jedan od demonstranata.

Stručnjaci se slažu da građani Balkana ne bi trebalo da budu drugačije nacionalnosti od većinskog stanovništva.

– Ako je nekom toliko stalo da javno pokazuje svoju manjinsku nacionalnost na području Srbije, Hrvatske, Bosne i sličnih država, onda je to čista provokacija, i onda lokalno stanovništvo ne može da odgovara za svoje postupke, kaže za Njuz ekspert za vojnu strategiju i fluidnu nacionalnost Miroslav Lazanski. – Budi ti šta god hoćeš sve dok je to isto što i svi ostali u tom području, zaključuje on.

Prema nepotvrđenim saznanjima, vlasnik pekare je u vreme zaključivanja ovog teksta i dalje Albanac, uprkos protestima.

Kako se nezvanično saznaje, sve više građana Balkana koji ne mogu da prestanu da budu nacionalna manjina, odlučuje se da budu Nemci.

Viktor Marković

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Bolje bi mu bilo da se ,,učlani u biblioteku”. Sa članskom kartom, sve da je i kompletan idiot, niko mu ništa ne bi mogao, sve dok ima zaštitu i poverenje predsedavajućeg!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *