njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jul. 2010

Mišković:"Ako ne bude zadužbine, krivite Milku Forcan"

Zadužbinari - foto: Blic

BEOGRAD, 18.07.2010. (Njuz) – Kako je Njuz.net već pisao, Miodrag Mišković, suvlasnik Delta Holdinga, razmišlja da podigne zadužbinu od novca dobijenog od prodaje Maxi lanca supermarketa belgijskom koncernu Delez. U samo dva dana došlo je do zapleta koji će možda onemogućiti plemeniti akt.

“Miodrag je očajan”, saznali smo od bliskog kućnog prijatelja Miškovićevih. “Novac, tako potreban svima koji bi imali koristi od zadužbine, može biti blokiran odbijanjem Milke Forcan da proda svoje akcije. Ona ne želi da pomogne ovom narodu. I šta je čovek drugo mogao nego da ide na sud. Nijednog trenutka mališani ne smeju da pate zbog ljudi koji ne vide celu sliku”. Na pitanje da li se odlučio koju vrstu zadužbine planira da ostavi iza sebe dobili smo kratak odgovor “Ne, ali sigurno nešto što će biti potpuno anonimno. Evo sada je i to ugroženo. Miodrag direktno krivi gospođu Forcan za to.”

Milka Forcan nije ostala dužna. U intervjuu nedeljniku Nedeljne Informativne Novine, rekla je “da postoje razmimoilaženja u sagledavanju situacije.” Iz krugova bliskih Forcanovima saznali smo da je gospođa Forcan užasnuta što se u zadužbinarstvo ulazi tek pošto je izašla iz Delte. “Milka ne može da veruje šta joj je Miško uradio. Sad će morati sama da nađe način kako da zadužbinari novcem Jugohemije zarađenim od vakcina protiv svinjskog gripa umesto novcem koji su zajedno kreativnim rešavanjem problema sticali 90ih godina prošlog veka. To uopšte nije fer niti je dobar PR za našu zemlju, a znate koliko ona o tome brine. Novca nema dovoljno i ostaje nam da se nadamo još nekoj epidemiji kako siročići ili studenti umetnosti ne bi ostali bez sredstava iz zadužbine.”

Kada smo zatražili reakciju Miškovićevih na ove navode Forcanovih i Mileusnića dobili smo kratak odgovor njihovog predstavnika: “Eto, oni čak nisu ni anonimni.”

Više o putu ka zadužbini na http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/198837/Miskovic-i-Forcanova-razmenjuju—krivicne-prijave

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *