njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

28. jul. 2013

Mlađan Dinkić: Ova priča o šatro rekonstrukciji je otišla malo predaleko

Kada sam prvi put u medijama pročitao priču o navodnoj rekonstukciji Vlade Srbije slatko sam se, od srca, ismejao. Pomislio sam da je reč o sjajnoj fori, možda čak boljoj i od one moje o 1.000 evra od akcija, i da će građanima prijati da se neko vreme zavitlavaju na tu temu.

Dani su prolazili i fora je nastavila da živi svoj život, čak su krenule da se pojavljuju svakojake spekulacije ko bi od ministara mogao da napusti Vladu, pa je spominjan Mrkonjić, Grubešićka, Obradović i mnogi drugi. Baš sam pomislio da je super što se neko toga setio, jer to malo podseća na Farmu i izbacivanje Stanije ili Ekrema.

Ipak, posle toliko nedelja mediji i dalje pišu o tome, a moje kolege su se toliko uživele u tu ulogu, da daju izjave kao da stvarno veruju da će do rekonstrukcije doći. Baš sam juče pozvao Vučića i rekao mu da ono više nije smešno, a on mi je samo hladno odgovorio da ne zna o čemu pričam. Rekao sam mu da ne mora da preda mnom glumi i da možemo otvoreno da se zezamo o šatro priči o rekonstrukciji Vlade, kada me je samo pitao „kako to misliš šatro“. Dobiće Alek Oskara ako tako nastavi.

Nego, jedno od osnovnih pravila humora, što me je još svojevremeno Labus učio, jeste da fora ako se previše puta ponavlja prestaje da bude smešna. Kao ona njegova da ćemo ući u EU do 2010. Evo, gledam po sebi, dok sam se prvi put hvatao za stomak koliko sam se smejao prilikom zajebancije o rekonstrukciji, sad se samo malkice osmehnem, nekada čak ni to.

Zato, koristim priliku da ovako javno apelujem na moje kolege da prestanu više sa tim glupostima. Pretpostavljam da govorim u ime svih građana kada kažem – dosadila nam je vaša zezancija o rekonstrukciji Vlade. Smislite neku bolju foru, o novim radnim mestima, EU integracijama, borbi protiv korupcije, bilo čemu, samo batalite ovu dosadnu rekonstrukciju. Hvala!

M. D.

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Meni je bilo skroz bezveze kad mu je prošle godine u finišu predizborne sprdačine izletila rekonstruisana (zlobnici bi rekli reciklirana i devalvirana) fora da će svaki građanin dobiti po 500€ od privatizacije. Dobar marketing je u politici imperativ, pitam se kako li ovaj stalno prebacuje cenzus…

 2. scoby kaže:

  A da se mladjani povuce u svoju muzicku sobu i izfabrikuje hit “Rekonstrukcija Vlade” (tekst: marina tucakovic). Nadmasice i “slavu” amadeus benda.

  1. iva kaže:

   Da nastupa pod imenom Mlađan Dinkić Đani.

 3. Драгољуб kaže:

  Čovek je za apsanu… neka se samo smeje..

 4. aleksandar kaže:

  …u srbiji sve lici ali u stvari nije…. Ja ne verujem u rekonstrukciju vlade dok ne cujem da je Mladja Dinkic u zatvoru i da je kucka cimeru od 130 kila.

 5. Tagore kaže:

  Dok smo prošlog četvrtka Petak i ja krpili jedra naše potonule lađe, moj kum i ortak Robinson Cruzo me je pitao:
  – Da li hoćeš da budeš ministar ”male mature” u rekonstruisanoj vladi?
  Svojeručno pisanim pismom, bez dodataka komaraca, uljeza i bubašvaba u kovertu, rekao sam mu:
  – Ne.

  Poslanički zanat u praznom skupštinskom restoranu je ipak bolji:
  http://www.blic.rs/data/images/2013-07-26/364275_palma01betaphotofoto-emil-vas_hs.jpg

 6. gradjanin kaže:

  Ovi na vlasti stalno pokušavaju da sa nečim zabave stanovništvo Srbije. Politička scena je pozorišna scena, no kad pomislim da smo svi najebali zbog te njihove predstave razmišljam da više ne kupujem kartu za njihove predstave.

  1. aleksandar kaže:

   bezi i ne okreci se gradjanine!

 7. edukovani menadzer kaže:

  Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Svaka cast na tekstu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *