nazad na vrh

Mlađan Dinkić smatra da bi ministar finansija trebalo da bude nestranačka ličnost

Dinkić smatra da bi idealan ministar bio neko ko se bavio politikom, ali je iz nje izašao

BEOGRAD, 19. mart 2014, (Njuz) – Nekadašnji predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić smatra da je veoma važno da u novoj Vladi Srbije bude i nestranačkih ličnosti, i da bi najbolje bilo kada bi resor ministarstva finansija vodila osoba koju ljudi ne vezuju ni za jednu stranku.

Dinkić, koji je pre dva dana napustio politiku, smatra da je neophodno da se ovakvo važno i odgovorno ministarstvo ne vezuje za bilo koju partiju.

– Svakako je rano još uvek govoriti o personalnim rešenjima, ali idealna osoba za to bi bio neko ko je proveo neko vreme u politici i zna šta ga tamo otprilike čeka, ali je istovremeno i neko ko ume da radi i druge stvari, možda čak i nešto što nema ama baš nikakve veze sa politikom, jer bi to značilo da nije ušao u politiku zbog ličnih interesa – izjavio je Dinkić.
– Zapravo, kad malo bolje razmislim, najbolja nestranačka osoba za to bi bio neko ko ima, recimo, 50 godina i rođen je u Beogradu. Neko ko je, primera radi, završio Prvu ekonomsku školu i ko je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, gde je i magistrirao – smatra Dinkić – Idealno bi bilo da je ta osoba od 1990. do 1993. radila na Ekonomskom fakultetu  kao asistent pripravnik, a od 1993. do 2000. kao asistent na predmetu Teorija i planiranje privrednog razvoja. Ako još malo bolje porazmislim, idealno bi bilo da njegovo prezime počinje na D, a završava se na “inkić”. Nemam trenutno nikog konkretnog u glavi, ali ako bi me Vučić pitao šta mislim, ovo bih mu rekao, pa se možda on seti nekog ko odgovara opisu.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ma dozivotni ministar finansija! Da dovrsi ono sto je zapoceo, da nas dokrajci.

 2. Pa krajnje je vreme da se na ključna ekonomska mesta dovedu stručnjaci a ne stranački generali.

 3. I da sviiiiiira k…..

 4. Ej pa moj komsija Darinkic se skroz uklapa u opis! Eno ga, pije pivo ispred drakstora, cek odoh da mu javim.

 5. za ministra finansija je lako, tu MMF postavlja svog coveka,
  ali zamisli slatke muke naseg Picoustog oko mesta ministra
  policije: dal’ staviti narkomana il’ dilera, dal’ prevaranta il’
  psihijatrijskog pacijenta sto odbija terapiju, il’ ce pak ubica
  novinara ministar policije bit’, po onoj narodnoj, ako hoces
  da se pos'o dobro uradi, onda i to moras sam…

 6. Mislim da sektor finansija treba podeliti bar na dva, kao u trgovini. Pa onda da imamo spoljne i unutra[nje finasije. I onda, treba iaybrati unapred bar jedno 2-3-4 komada, za svaki slučaj da ih ne biramo ponovo i gubimo vreme, ko pre neki dan. A Mladjo, pošto napušta Regione, je prvi kanadidat da, kao nestranačka ličnost, bude jedan ko(ili šta)ministar. I posle Mladje – Mladjan, živeli srpski emirati.

 7. Pa svaki konkurs za direktora bilo kog javnog ili komunalnog preduzeca je ovakav.
  Ne bi tu trebalo nista dirati.

 8. Nešto je zaboravo i koji će večito ostati asistent i nikada neće doktorirati.

 9. Ubav i pametan.
  Pa sta cete vise.

 10. Ovu foru sam ja cula jos u ponedeljak na radiju Naksi…

 11. Sram vas bilo, onakvog čoveka da falsifikujete! A dobro je poznato da se Mlađa odriče ovozemaljskih zadovoljstava i da će svu svoju energiju ustremiti na svoj novi album pod radnim naslovom Cenzus blues.

 12. U ful-fulova naprdnjackoj vladi jedino je Jelena Karleusa kvalifikovana za ministra kulture, eventualno Sasa Matic za ministra saobracaja, ali kandidati za ostala ministarstva bi morali megadetu da upute zahtev za izdavanje diplome. Mogice je da je Dinkara konkurisao tamo za profesorsko mesto ali su ga odbili jer bi dodatno narusavao ugled koji ta ustanova vec nema

 13. Ministarstava i njihove pesme:
  Energetika -A koliko si ih imala do sad
  Zdravstvo -Case lomim, ruke mi krvave
  Poljoprivreda -Coban tera ovcice
  Rad i socijalna politika – Doziveti stotu
  Spoljni poslovi – Dva dinara druze
  Saobracaj-Od izvora dva putica
  Finansije -Janjicar
  Beograd na vodi – Beogradski mali pijac potopila sava
  Prosveta -Kako je lepo biti glup
  Policija -Pristao sam bicu sve sto hoce

 14. почиње са ”Д”, а завршава са ”инкић”…да није ”Дрпинкић”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix