Dostla mladih političara u koalicione odnose stupa nepromišljeno i bez odgovarajuće zaštite
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

30. jul. 2015

Mladi članovi partija sve ranije stupaju u koalicione odnose

SREMSKA KAMENICA, 30. jul 2015, (Njuz) – Mladi partijski članovi i aktivisti stupaju u koalicione odnose u sve mlađem životnom dobu, nedovoljno zreli i nesvesni rizika koje takvo ponašanje nosi sa sobom, pokazuju rezultati istraživanja koju je sproveo Institut za simbiotičke odnose iz Sremske Kamenice.

– Ovi rezultati su zajednički za sve partije i sve nivoe vlasti od lokalnog do republičkog – objašnjava naš poznati koalicionolog Mlađan Gojković – Mladi političari danas sve ranije otpočinju svoj koalicioni život i to je problem sa kojom se moramo suočiti i pronaći adekvatan odgovor na njega. Zabrinjava činjenica da većina mladih partijskih članova u ovakve odnose često stupa prilično nepromišljeno i bez odgovarajuće zaštite što može dovesti do problema u njihovom kasnijem političkom životu. Imam osećaj da smo kao društvo zakazali na ovom polju i nismo na najbolji način edukovali ove mlade ljude o svim rizicima koje prerano stupanje u koalicione odnose nosi sa sobom. Korišćenje koalicionog sporazuma jeste jedan vid zaštite, ali ni on nažalost nije u potpunosti pouzdan – kaže Gojković.

On smatra da ulazak u prvu koaliciju predstavlja poseban momenat u životu svakog mladog političara i da, upravo iz tog razloga, oni tu odluku treba da donesu bez pritiska društva i okoline.

– Mladi ljudi se teško bore sa pritiskom okoline koja nam nameće svoja pravila ponašanja. Ulazak u koaliciju je jedan od testova političke zrelosti i trebalo bi mlade ljude ostaviti da na miru prosude šta je najbolje za njih. Uostalom, to je odluka koju, na kraju krajeva, oni donose sami ili uz konsultacije sa stranačkim saradnicima, rekao je Gojković i poručio mladim političarima da ne žure, da vredi sačekati pravog koalicionog partnera koji će imati razumevanja za njihove potrebe i interese.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Srpsku koalicionu scenu mladima ne mogu da objasne ni nauka ni strucnjaci, kad oni svakodnevno, svojim vlastitim ocima, vide rezultate pravino odabrane i po potrebi, na vreme promenjene koalicije!

 2. Aлокин kaže:

  И све раније врше увоз истеклих нато резерви хране…

  1. Aлокин kaže:

   Са све антибиотицима и хормонима…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *