Sa srpskom diplomom je lakše zaraditi novac za stan u Beogradu na vodi negde u inostranstvu
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. okt. 2015

Mladi stručnjaci odlaze iz Srbije kako bi zaradili dovoljno novca za kupovinu stana u Beogradu na vodi

SRBIJA, 8. septembar 2015, (Njuz) – Istraživanje Instituta za demografska kretanja i urbanizam iz Sremske Kamenice pokazuje da je glavni razlog zbog koga mladi napuštaju zemlju njihova želja da zarade novac za kupovinu stana u Beogradu na vodi. Kako tvrde u ovom inistitutu, početak radova na ovom kapitalnom projektu koincidira sa povećanjem broja onih koji pokušavaju da odu iz zemlje.

– Naše analize pokazuju da je stan u Beogradu na vodi želja većine mladih stručnjaka, a pošto će novac za njega brže zaraditi u nekoj drugoj zemlji, ne preostaje im ništa drugo do da napuste Srbiju, rekao nam je koordinator istraživačkog tima, profesor Branko Spasenić. Spasenić tvrdi da među onima koji odlaze iz zemlje ima stručnjaka svih profila, da uglavnom odlaze u bogate, razvijene države što pokazuje da im je cilj da što ranije zarade potreban novac za kupovinu stana.

Sa njim se slaže i Marko Grgurović koji je nedavno diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu i već pronašao posao u Švedskoj.

– Objektivno, sa mojom diplomom ću potreban novac mnogo brže zaraditi negde u inostranstvu. Obišao sam maketu, pažljivo pogledao internet prezentaciju i već izabrao stan koji bih voleo da kupim. Po mojim proračunima, njegova gradnja će biti završena za nekih tridesetak godina, što mi daje dovoljno vremena da uštedim potreban novac, kaže Marko i dodaje da je stan u Beogradu na vodi novi statusni simbol i da je njegova kupovina postala stvar prestiža među mladima.

– Nadam se samo da stanovi neće biti razgrabljeni pre mog povratka u zemlju. Trideset godina je ipak dug period, a znam da među mojim kolegama ima dosta onih kojima je za oko zapao isti stan, otkrio nam je on neke od svojih briga.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali pozdravlja ovakav potez mladih stručnjaka i poručuje da će uskoro biti predstavljena i maketa Despotov grada što će motivisati još veći broj mladih da napuste zemlju kako bi sebi priuštili stan i na ovoj prestižnoj lokaciji.

Bojan Savić

 1. Рубљов kaže:

  Институт из Сремске Каменице… – НЕПРОЦЕЊИВО!
  Са дипломом института из Сремске Каменице је веома лако запослити се на чувени институт за необично ходање и смисао живота Monthy Python's Flying Circus, одакле Вас само корак дели од стана у Београду на води зато што је…а сада нешто сасвим другачије!

 2. Suhi Kruho kaže:

  When pigs can fly !!!
  SrBske diplome su toliko priznate po svetu, da mladi stručnjaci mogu da se slikaju i da okače sliku u Beogradu na vodi.
  Na 100.000 (€) godišnje zarade bez namerno podeljene dosta više zarade supruge, može da se zaradi i švajcarska tikva (bundeva) od 750 kg.
  Stan 28.000 €, porez 32.000 € na dve plate, zdravstveno osiguranje (575 X 12 X 2 = 13.800 €), profesionalni ili kućni udes u kadi ili po dubogom snegu i ledu na planini jedva 2.800 €, hrana, domaće životinje srBskog porekla i uvozna živina, socijalno kulturni život, sagoreli bioskom “ODE_ON” u Narodnom Frontu, klubovi kulturne poezije u srBskim i boŠnjačkim ambasadama samo 30.000 €. dva auta (veći Audi & manji BMW) za put do radnog mesta preko dva brda + treći auto (Mercedes) za Ibarsku Magistralu jedva 25.000 €. Jahta na Malti i grčki dugovi su mi osušili zadnji džeparac.

  Toliko toga još može i na emiratski kredit u Beogradu na vodi da se zaradi.
  NapreDNO?

 3. Ministar kaže:

  Na rastanku poklonite Siniši Malom maketu Padinske Skele sa poljima neokopanog krompira, u tom slučaju možda i on zapali preko..

 4. vitez kaže:

  Pogrešan im potez, bolje da se učlane u SNS.

  1. Tuta Bugarin kaže:

   Makaki, beee?
   Naša nova ekonomskata postojbina POCCIA traži mozgovite stručnjake, “dipl manadžere” i grobare.
   Crno More preplivaš, a tamo_ti ruski bratkovi ni srpskite jezike ne traže i unapred plaćaju 133 eura mesečnih rubalja, pa ne moraš ništa da rabotiš.
   Samo 30 odsto Rusa nema ruski gas, naftu, struju i dovoljno hrane, i svakog meseca radi za manje od 133 evra.
   Napred Putin!

 5. za je vazno ko je kriv kaže:

  Nadam se da se niko nece uvrediti , ali zasto bi isli iz nase zemlje ?

 6. voya montoya kaže:

  I posle kazivao Premijer i Predcednik,da je Dinkić lopi..,a kupio stančić pored drugopomenutog Toma…

 7. Pera kaže:

  Ceda je skupio za jahtu za 1 godinu jaki ste mi vi intelektualci trebs vam 3o godina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *