njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

10. aug. 2014

Mladić koji je završio tri fakulteta ne može da nađe posao jer je upisao i četvrti

diplome_300px

Goranove diplome koje skupljaju prašinu

BEOGRAD, 10. avgust 2014, (Njuz) – Goran Nekterović (34) iz Beograda, uprkos tome što je završio tri fakulteta, ne uspeva da nađe posao zbog manjka vremena jer je upisao i četvrti fakultet, prenose domaći mediji.

Gorana, koji je završio Mašinski, Elektrotehnički i Tehnološko-metalurški fakultet kao najbolji student, ekipa Njuza zatekla je u toku spremanja ispita za septembarski rok na Građevinskom fakultetu, koji je upisao prošle godine. On nije krio svoju ogorčenost postupcima države.

– Ljut sam na ovu državu jer mi još uvek nije našla posao. Doduše, ne stižem ni da ga tražim jer sam sve davao u roku, pa posle diplomiranja brže bolje upisivao naredni fakultet, ali bez obzira, nije moje da trošim dragoceno vreme na traženje posla. Čemu služi država? – upitao se Goran.

– Ne znam šta da radim kada završim i četvrti fakultet. Planiram posle toga da upišem arhitekturu, što podrazumeva opet pripreme za fakultet, prijemni, studiranje i spremanje diplomskog, pa neću imati ni dan slobodnog vremena za traženje posla – rekao je vidno ogorčen Goran – Ne znam koliko fakulteta treba da završim pa da mi ova nesrećna zemlja nađe bilo kakav posao. Razmišljam da emigriram i upišem neki fakultet u inostranstvu – dodao je on.

Javnost je udružena u kritici prema državi povodom ovog slučaja, a pojedini korisnici Fejsbuka pozvali su Gorana da se učlani u grupu “Svi mi koji trošimo dragoceno vreme na Fejsu jer nam država nije našla posao”.

Miroslav Vujović

 1. Tesha kaže:

  Covek je apsolutno u pravu. Drzava treba da trazi ovakve mlade mozgove i da im omogucava usavrsavanje uz posao. (Ne zjbvm se)

 2. Tagore kaže:

  Do penzije sam studirao prvu trubu Guče o higijeni krčkanog kupusa iz Futoga, a PIO neće da mi prizna studijski staž zbog gubitka devete rupe na sviralu.
  O futoškom rasolu iz Župe neću ti pričam…

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Budala, umesto da se učlani u 3 stranke, a onda i u SNS.

 4. Svetislav kaže:

  Nek studira doživotno, ali nek se zapita zašto nije posle trećeg završenog fakulteta otišao u preduzetnike i počeo da gradi groblja po Srbiji. Tu leži budućnost zemlje! Grobalja, sve manje, umiranja sve više! A zemlja vapi za novim ukopima!

 5. Ender kaže:

  Pa normalno da neće naći posao kad je em studirao pogrešne fakultete a ne “Megatrend”, em je samo završio redovne studije a nema doktorat.
  Kakva elektrotehnika, mašinstvo i ostali bakrači, ovoj zemlji su potrebni stručnjaci za marketing, menadžment gradske uprave, i to doktori nauka.

 6. Tagore kaže:

  Visoke studije

  Grudi moje balkanske (u Honduras) – srpski trgovac diploma i doktorata
  Oči tvoje japanske (u Fukushima) – mlada samurai-ka u društvu kineskih trijada
  https://www.youtube.com/watch?v=zSBMfWbKEzI

  (Prevedite Fukushima na engeskom jeziku!)

 7. zemljostrugar kaže:

  Vataj se ti Gorane razlicitih partijskih knjizica,mozda ti se posreci pa ti prvo radno mesto bude ministar u vladi!(ili pukovnik ili pokojnik)

 8. Toma kaže:

  Losa ti drzava koja ti omogucuje da studiras preko 12 god.Koja to drzava na svetu garantuje posao nakon zavrsenog studia?Osim komunisticke,a njih nema bas toliko.Ti da zelis da radis i zaradjujes za zivot, posao bi do sada i nasao!

 9. Maljevic kaže:

  Vi niste normalni. Meni nesto amrdi u celoj toj prici. 3 fakulteta zavrsio tek tako plus niedan od njih nije naivan….ako je pola tU tacno ja sam indijanac

 10. Dare kaže:

  Ne znam šta je autor teksta hteo da kaže — u mojim očima tekst ismeva obrazovane ljude koji ne mogu da nađu posao, uprkos svojim kvalifikacijama.

 11. Tagore kaže:

  Фук у Шима?

 12. Dragi kaže:

  Cek brate jel se ti stvarno nadas da ce ti drzava nesto naci? Muhahahahaa, pa brate posao i moras sam da trazis, da saljes biografije gde stignes, i ja sam razmisljao kao i ti i uvideo konacno da od drzave nema nista. Drzava jos nikom posao nije nasla. Sam ti moras sve, salji nekom biografije pa ce te neko mozda i pozvati. Gubis vreme a sve zbog pogresnog razmisljanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *