Mladi doktor je želeo da ubrza proces podmićivanja
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

14. nov. 2016

Moderni doktor napravio aplikaciju za primanje mita

BEOGRAD, 14. novembar 2016, (Njuz) – Oftamolog Aleksandar Milović izumeo je aplikaciju za pametne telefone preko koje će pacijenti ubuduće vrlo lako, u svega nekoliko klikova, moći da ga časte pre ili nakon obavljenog pregleda, operacije ili nekog drugog zahvata.

Milović je na ideju došao da bi olakšao ceo proces.

– Dešavalo se da ljudi ne znaju koliko za šta novca treba da daju, pa u koverti nađem manje nego što sam očekivao. Ponekad ne znaju kako da mi daju novac, a da ne bude neprijatno. Zato sam odlučio da stvorim aplikaciju koja će rešiti sve ove probleme – navodi ovaj mladi doktor, a sada i IT preduzetnik.

Aplikacija funkcioniše vrlo jednostavno. U meniju postoji više opcija kao što su “pregled”, “katarakta”, “skidanje dioptrije” i druge, a pacijent treba da odabere onu za koju je zainteresovan. Potom mu izlazi cena, na koju treba da klikne, nakon čega ga aplikacija preusmerava na broj njegove kartice sa koje će biti skinut navedeni iznos.

– Moja ideja je bila da sve bude maksimalno jednostavno i sigurno. Takođe, osim jednokratnog plaćanja za različite usluge, pacijent može da odabere i opciju “lifetime subscription”, što znači da je platio doživotni mito za određenu uslugu i u tom slučaju je napravio veliku uštedu, s obzirom na to da se na takvu pretplatu daje čak 30 odsto popusta – objasnio nam je Milović.

Za aplikacijom, koja se može preuzeti za Android, iOS i Windows uređaje, odmah je zavladalo veliko interesovanje u mnogim bolnicama, pa Milović razmišlja o tome da pored oftamologije u aplikaciju ubaci i druge medicinske grane.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Jedini problem, sa aplikacijom, će biti ako se vlada doseti pa se pretplati na Wikiliks!

 2. Ja sam kaže:

  E, doktore neso, nevero!
  Pored ace poceo si i od Mite da primas.

 3. zeks kaže:

  Svaka cast doktore,kakva svestranost!Ovo je dokaz da nisu svi nasi najbolji kadrovi otisli u inostranstvo.Nadam se samo da ce i Vlada prepoznati vaznost ove aplikacije za zdravstveni sistem Srbije i uloziti dodatna sredstva u usavrsavanje iste.Na primer kada na salteru sestra ocita vasu elektronsku zdravstvenu knjizicu treba odmah biti vidljivo koji nivo mita ste aktivirali tj.na koje privilegije imate pravo,da ne bi doslo do propusta,a verujem da bi trebalo omoguciti i mito u robi,zbog starijih vasih kolega koje imaju takve navike.

 4. zabrinut kaže:

  sta da radim s aplikacijom ako mi telefon zakaci neki virus?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *