njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. apr. 2012

Moguće proglašenje epidemije izborne groznice u Srbiji

"Prvi slučajevi izborne groznice uočeni su pre mesec dana"

BEOGRAD, 16. april 2012, (Njuz) – Sve veća rasprostranjenost izborne groznice na teritoriji Srbije, mogla bi da sledeće nedelje dovede do proglašenja epidemije, izjavio je danas epidemolog Predrag Kon.

Predsednik Radne grupe Ministarstva zdravlja za praćenje izborne groznice Kon, tvrdi da se situacija sa ovim virusom iz dana u dan pogoršava i da postoji realna opasnost da poprimi razmere pandemije.

– Prvi simptomi izborne groznice uočeni su pre otprilike mesec dana – rekao je Kon – U pitanju je zarazna bolest koja se lako prenosi sa čoveka na čoveka, prvenstveno putem medija, tako da ni ostanak kod kuće ne garantuje zaštitu od virusa. Izborna groznica zahvata celo telo ali najviše deluje na centralni nervni sistem. Kod obolelih se smanjuje moć rasuđivanja i povećava se potreba za verovanje u nerealna obećanja. Bolest nije smrtonosna ali posledice mogu biti trajne i zato apelujem na građane da vode računa o mentalnoj higijeni, jer se samo tako mogu da zaštititi od opakog virusa – upozorava Kon.

Da je situacija izuzetno ozbiljna potvrdio je i dr Dejan Neimarević sa Infektivne klinike u Beogradu. On je izjavio da je sinoć iz Sremske Mitrovice hitno prebačen pacijent sa, do sada, najtežim oblikom izborne groznice.

– Sinoć je u Infektivnoj klinici hospitalizovan pacijent I.D. – izjavio je dr Neimarević – Kod ovog pacijenta je uočen do sada najteži oblik virusa. Njegovo stanje dodatno je pogoršala i činjenica da je na svaki pokušaj lekara da mu daju odgovarajuću terapiju odgovarao sa ”malo morgen”. I.D. je po prijemu tvrdio da ga ”niko nije obavestio o njegovom stanju” i da je u pitanju greška u sistemu. Trenutno je stabilan, pratimo njegovo ponašanje ali je pre 7.-8. maja rano za davanje bilo kakve prognoze kada je on u pitanju.

Dr Neimarević smatra da će virus dostići vrhunac u narednih 20 dana, ali napominje i da građani budu oprezni nakon tog perioda jer su okolnosti takve da je realno očekivati i drugi talas izborne groznice polovinom maja.

Soko Sokolović

 1. Džoni kaže:

  Ostali, koji su imuni na predizbornu groznicu, mogu osetiti simptome jake kurcobolje za predizborna dešavanja.

  1. celtic kaže:

   To se pristojno kaže ‘akutni bolovi južno od duše’ ;-)

 2. Jan kaže:

  Odgovarajući lek ne postoji , ali se ipak očekuje uvoz nekih lekova iz EU . Najjeftinije metode lečenja su za sada u gledanju svog ispražnjenog novčanika , boravak i posao u prirodi – daleko od elektronike , kao i čitanje izborne liste odpozadi .

 3. Бојан Савић kaže:

  Купићемо вакцину и наравно покренути акцију којом ћемо мотивисати људе да се вакцинишу, уместо слогана “Заврни рукав”, овај пут ће се користити слоган “Изврни џепове”!

 4. Jordan kaže:

  Zezajte se, zabole vas.
  Nadajte se da ovaj tekst nece pasti u ruke polupismenoblagoretardiranim kreaturama iz ministarstva zdravlja, policije i sl. U suprotnom vidjeno je narucivanje 300 miliona komada neupotrebljivih vakcina.
  Da ne zaboravim, udisanje suzavca na beogradskim ulicama devedesetih, stvara trajni imunitet od navedene groznice.

  1. celtic kaže:

   Neuništiva nuspojava je urođena averzija prema onima koji bacaju suzavac na nas, populus vulgaris. I dok god dotični plavomiri budu nepismeni, ne treba ih ni pogledati u oči.

 5. arko kaže:

  U pitanju je mutirani virus: LUDE SVINJE

 6. Tetka kaže:

  Мислим да предизборна грозница дрма оне који немају мозак, али је гора постизборна депресија јер погађа оне који га имају…ту су последице много теже…! ;)

  1. mixon kaže:

   ja već osećam prve simptome postizborne manične-depresije. Imam napade ravnodušnosti praćene naletima nemoćnog besa posle kojeg sledi nekontrolisani smeh. Kao preventivnu terapiju koristim dnevno sat vremena vežbanje za TOEFL i IELTS ispit i posle toga pripremanje dokumentacije za iseljeničku vizu. Mogu vam reći za sada da metod deluje prilično dobro.

 7. ariela kaže:

  necete me uplasiti.Ja sam vec kupila kartu za Bgd.Znam da idem u “tamni vilajet”…ko udje kajace se,ko ne udje opet ce se kajati…al prelezah ja sve te izborne bolesti…imuna sam

 8. Xtro2 kaže:

  Cim ih vidim na tv, pojavljuje se mucnina, zelja za upotrebom govnjive motke i psovanje uze i sire zenske linije doticnih.Lecim se sa daljinskim upravljacem koji me ponekad zajebe i odvede u tamne vilajete gologuzih pevaljki i tupavih pevaca zadojenih kokainom i skupim viskijem.Tada gasim tv i izlazim na ulicu.Sanduce je puno papira koje sakupljam i listam na wc solji gledajuci ponosne njuske bumbara koji su se nafatirali para za tri zivota al se opet trse jer ipak su oni moderne mesije nase nesrecne Srbije i samo nas oni mogu spasiti sotone i nadolazecih ratova koje cemo vojevati sa Klingoncima i Hunima ako izaberemo one druge.

 9. trabant kaže:

  B.Pekić “Besnilo”,samo se vi zezajte…

 10. zoran kaže:

  dobice ovi na vlasti od naroda vakcinu…podeblju. Bice izleceni od politike

 11. Babic kaže:

  Dr.Kon ima tri miliona neiskoriscene vakcine za svinjski grio,neka promeni etikete pa neka sprica narod,sta ceka,u akciju.

 12. deda Stavra kaže:

  “…ali je pre 7.-8. maja rano za davanje bilo kakve prognoze…” – Carski. A sta o ovome kazu iz Instituta za ispitivanje hemoragicno-psiholoskih groznica, iz Sremske Kamenice?

 13. petar kaže:

  A hospitalizovani pacijent je debeli Ivica :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *