nazad na vrh

Momak koji je zaboravio da kupi poklon se nada da mu je devojka feministkinja

Momak moli Boga da njegova devojka veruje u ravnopravnost polova

BEOGRAD, 8. mart 2013, (Njuz) – Miša Kecmanović, apsolvent mašinskog fakulteta u Beogradu, nada se da je njegova nova devojka Ivana, kojoj je zaboravio da kupi osmomartovski poklon, feministkinja.

– Zabavljamo se tek nekoliko meseci i još nismo pričali o tome, ali se iskreno nadam da i ona, kao i ja, veruje u ravnopravnost polova, i u to da je Osmi mart, na način kako se u našem patrijarhalnom društvu proslavlja, samo još jedan od načina na koji muškarci ugnjetavaju žene – kaže Miša – U slučaju da nema problem sa tim da se kod nas žena posmatra pre svega kao seksualni objekat, supruga i majka, pa tek onda kao ljudsko biće, e onda sam u velikoj nevolji – kaže on.

Zaboravni apsolvent kaže kako smatra da je “opšteprihvaćeno konvencionalno iskazivanje pažnje ženama samo na današnji dan nekim glupim poklonom, samo da bi ih svih ostalih dana u godini tretirali kao slabiji pol rak-rana našeg društva”, dodavši da se “moli Bogu da postoji neka mala šansa da i ona isto tako misli”.

– Žene su u svetu ginule da bi izborile svoja prava, i sumnjam da bi Klara Cetkin, o kojoj sam danas pročitao baš mnogo toga na Vikipediji u nadi da je i moja devojka kojim slučajem čula za nju, volela da vidi u kakvu se farsu sa cvećem, poklonima i romantičnim večerama u Srbiji ovaj dan pretvorio – navodi Kecmanović i dodaje da romantična večera možda i nije loša opcija ako državne firme nisu svuda već sve rezervisale.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Miso,
  Srecan ti 8. mart.

 2. Posljednja rečenica, kao i obično, vrhunska.

 3. To sa feministkinjama je fora, i one vole kad im se ukaže pažnja, samo glume da to ne vole a nadrkaju se kad to ne uradimo.

 4. Nevadi se, covece, nego kupuj to cvece dok jos traje dan.
  I najvece feministkinje obozavaju poklone.
  Sve nas, kad tad, stigne ono od cega, kao,bezimo. Najvise pljujemo po onome sto nam najvise nedostaje.
  Feministkinje u stvari najvise zude da budu zene.

 5. Za sve vrijedne crnogorske domaćice danas poklanjamo cijelo uštrojeno prase:
  http://tragom.me/20110310338/Tice-nas-se/za-vrijedne-domaice.html

  Srbijankama predlažemo crnogorski EURO po nižoj ceni i kitu crnogorskog cvijeća.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix