njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. apr. 2013

Momak koji ne prestaje da kija najavio proleće

Ljudi širom zemlje danima već čekaju zvaničnu potvrdu dolaska proleća

NOVI SAD, 25. april 2013, Njuz – Nikola Dragišić (23), student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, najavio je juče zvanično prvi dan proleća tako što 15 minuta nije prestajao da kija, saznaje Njuz.

Ovaj student, koji je ove godine proglašen za vesnika proleća, najavio je smenu godišnjeg doba juče tačno u 11:53 časova, kada je započeo sa petnaestominutnim kijanjem u autobusu broj 12, u kojem je u isto vreme i ispljuvao više od polovine putnika.

– Bilo je pitanje dana ko će prvi krenuti – rekao je Milorad Savić (58), svedok događaja i jedan od redovnih putnika ove gradske linije – Danima već čekamo, ali nigde niko ništa ne javlja. Temperatura je skočila, razne travke su krenule da rastu, muve su se pojavile, ali to nam ništa nije značilo dok se neko nije izobličio od alergijske reakcije i krenuo da kija i balavi – dodao je on.

Iako po brojnim udžbenicima i kalendarima piše da proleće počinje 20. ili 21. marta, stručnjaci sa Instituta za godišnja doba u Sremskoj Kamenici su se oglasili povodom ovog slučaja i rekli su da je opšte poznato da ovo godišnje doba zvanično počinje nezaustavljivim alergijskim reakcijama većine populacije sveta.

– Proleće počinje nezaustavljivim kijanjem, leto najavlju devojke u čizmama, dok zimu nagoveštavaju tinejdžerke u tankim jaknama sa golim stomacima. Ovo bi sada već svi trebalo da znaju – rekao je Lazar Canić sa ovog Instituta.

Goran Mirković

 1. Ja sam kaže:

  A jesen?
  Nekada je jesen bila najbogatije godisnje doba. A sada je ni cuveni Institut iz Kamenice Sremske ni ne spominje.
  Toliko smo osiromasili da smo i jesen potrosili, pojeli.

  1. aleksandar kaže:

   jesen smo priznali zarad dobijanja datuma, zato je vise nemamo….

 2. Miloje kaže:

  Hvala lepo,deda postade MOMAK!
  Što se jeseni tiče,nemam komentar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *