njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. dec. 2010

Mrkonjić raskinuo ugovor sa firmom Lacoste

Raskid dugogodišnje saradnje

 BEOGRAD, 13. decembar 2010, (Njuz) – Ministar za Infrastukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić raskinuo je danas ugovor sa firmom Lacoste, saopšteno je iz njegovog kabineta. Kao razlog ove odluke, navedeno je da ministar nije bio zadovoljan kolekcijom ovog brenda za proleće/leto 2011, koju su mu proteklih dana pokazali predstavnici Lacoste-a, a koju je, prema obavezama iz ugovora, morao da nosi prilikom obilazaka svih gradilišta, pojavljivanja u emisijama i svim privatnim okupljanjima na kojima je prisutno više od petoro ljudi.

Ekipa Njuza nezvanično saznaje da Ministar za Infrastrukturu nije bio zadovoljan modifikacijama koje su izvršene na kragni majica, jer je ona u novoj kolekciji za nijansu produžena.

Slobodan Vučurović, predstavnik Lacoste za Srbiju, potvrdio je za Njuz da je nakon više godina, uz obostranu saglasnost, raskinut ugovor između te kompanije i Milutina Mrkonjića. Prema njegovim rečima, Lacoste se trudio da razbije predrasude koji savremeni brendovi nameću ljudima tako što predstavljaju svoje kolekcije isključivo na profesionalnim manekenima, čime samo obeshrabruju prosečnog potrošača. Pre više godina menadžment ove kompanije opredelio za Mrkonjića, što se pokazalo kao pun pogodak.  

-Narod u Srbiji počeo je da poistovećuje naš brend sa gospodinom Mrkonjićem, i želeo bih u ime kompanije da mu se zahvalim na svemu što je učinio za popularizaciju naših majica, rekao je Vučurović.

Kada je reč o nastavku poslovanja Lacoste-a u Srbiji, Vučurović je izjavio da neće odstupiti od  iste kampanje i da su u toku pregovori sa nekolicinom političara, ali nije hteo da spominje bilo kakva imena. Njuz nezvanično sazjane da je Lacoste najviše zainteresovan za saradnju sa Ivicom Dačićem, a u igri su još Dragan Šutanovac i Mirko Cvetković, a ukoliko pregovori sa ovim političarima propadnu, kao poslednju opciju navode Dragana Šormaza.

Vest o prekidu ugovora, otvorila je brojne spekulacije o sledećem Mrkonjićevom aganžmanu, i Njuz je došao do eksluzivnog podatka da je Adidas veoma zainteresovan za njegove usluge, jer u ugovoru s Mrkonjićem vidi priliku da nadoknadi gubitke na srpskom tržištu koje su nastali nakon prekida saradnje sa Novakom Đokovićem.

 Marko Dražić

 1. Mr. Utzko kaže:

  Genijalno :)

  1. Marija kaže:

   Slazem se! :)

 2. milan kaže:

  hahahahaha, odlicna vest za Ponedeljak, hvala za endorfin :)

 3. Milosav kaže:

  Bravo za post! :D
  Gde se samo setiste ovoga xD

 4. Komentator kaže:

  Nije mi to do sada palo na um, ali kad videh članak odmah sam se setio da je stalno nosio istu Lacoste majcu.

  Odlično primećeno.

  1. KG kaže:

   Nije istu ,ima ih sa raznim bojama hh

 5. Zvonko kaže:

  Sta ucini nova kolekcija. Mislim da ce se ovaj potez odraziti na njegovu politicku karijeru. Stvarno mu ovo nije bilo potrebno…

 6. batica kaže:

  belisimo

 7. jelena kaže:

  :)

 8. bernsi kaže:

  mislim da drzava i narod treba da skupe pare i da “balkanskom krkanu” kupi jedno odelo bar kada je u zgradi vlade. Nije lose, ali mislim da je ajkula za sada neprevazidjena!

 9. Miki kaže:

  Mislim da ce to biti Sutanovac, vise puta sam ga vidjao u Lacoste prodavnici u Knezu ;)

 10. Tetka kaže:

  Нисам ни знала да се те мајице још производе. Мислила сам да су постојале само осмдесетих… :))

 11. Aleksandar kaže:

  hahahahahahahahaha!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *