Mnogi birači i dalje čekaju da im bude uručen poziv za glasanje
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

21. apr. 2016

Mrtav glasač ne može da dokaže identitet jer mu je istrulila lična karta

BEOGRAD, 21. april 2016, (Njuz) – Đorđe Simić (122), koji je preminuo pre 42 godine, izjavio je danas da ima problema da na predstojećem glasanju, za koje je dobio poziv, dokaže svoj identitet jer mu je istrulila lična karta.

Simić kaže da ga je poziv vrlo iznenadio jer je smatrao da je za života ispunio sve građanske dužnosti koje je imao, ali da je odlučio da se ipak odazove na glasanje.

– Mnogi moji preminuli poznanici i prijatelji takođe su dobili pozive da izađu na birališta, tako da smo shvatili da je stvar ozbiljna i da su u pitanju vrlo važni izbori za zemlju. Mislim na Srbiju, ne bukvalno na zemlju, da me ne shvatite pogrešno – naveo je Đorđe Simić.

Prema njegovim rečima, od dokumenata je kod sebe imao jedino ličnu kartu, ali je nažalost shvatio da je neupotrebljiva jer se slika u njoj ne poklapa sa njegovim trenutnim izgledom.

– Zdravstvenu knjižicu odavno nemam jer mi nije potrebna, a lična karta, koju sam imao kod sebe, poprilično je istrulila i rekli su mi da je neće prihvatiti na biralištu kada budem dokazivao identitet. Dodatni problem stvara mi to što gotovo da i nemam lice, a ni prsti mi nisu baš u najboljem stanju, tako da ne znam kako će mi naprskati onaj sprej pre glasanja – navodi Simić.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da su ovi problemi tehničke prirode i da će biti rešeni u narednih 48 sati.

– Molimo sve preminule glasače da se jave u najkraćem roku u naše prostorije, gde će dati svoje matične brojeve i dobiti potvrde da mogu da glasaju. Sa sobom treba da ponesu samo poziv za glasanje – naveli su u RIK-u i dodali da će ova grupa birača na licu mesta biti upoznata za koga sve može da glasa, s obzirom na to da tokom predizborne kampanje iz objektivnih razloga nisu imali prilike da vide koje se političke opcije nude.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Ja vec godinama idem na glasanje da se sit ispricam sa pokojnom familijom.

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   A to su već zapazili neki koji se, čim vide da ti odeš da se vidiš sa familijom, usele taj dan na tvoju adresu!

   1. Ja sam kaže:

    Znaci zato ja zateknem stan pun mrvica od sendvica.

 2. Sp kaže:

  Nema veze, ministar posthumnih poslova će mu progledati kroz prste.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Dokle god on glasa za pravu listu, mali detalji oko identiteta nisu toliko važni!

  1. haha kaže:

   Nije bitno ni prisustvo. Ako se neko kojim slucajem ne pojavi, ima ko ce da ispuni duznost Djordja Simica i slicnih. Naravno, zna se koja ce lista dobiti glas.

 4. Рубљов kaže:

  Је л’ може тома гробар да ми помогне да изведем бабу и деду из ” куће ” на Боричевцу ( гробље у Ваљеву прим. аут. ) на гласање, и да их после у кућу вратим ? П.С. Моја лопата, фруштук, пешкир ( кошуља ) за тому, томино знање и искуство.

  1. Ja sam kaže:

   Samo da se ne pomesaju baba i deda kada se budu vracali ,,kuci” ;-)

 5. žirant železare smederevo kaže:

  понедељак ујутро,
  резултати избора:
  ПРЕГОРЕЛО СВЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА
  ???

 6. Ime (obavezni) kaže:

  Cekaj, da mu nisu ukrali licnu kartu a on nece da dize uzbunu sada usred izborne tisine??

  1. Ime (obavezno) kaže:

   Cekaj, da mu nisu ukrali licnu kartu a on nece da dize uzbunu sada usred izborne tisine??

 7. scoby kaže:

  Beli Napredni Hodaci nadiru prema Zidu (Vracaru i Starom Gradu). Dolazi Duga Noc…

 8. voya montoya kaže:

  Dama iz Ministarstva Unutrašnjih DelA,gospodža Kasalica Zorule je demantovala brata A.V….Koji se pasivizirao…?Podhitno kasačko grlo prebaciti u sektor sprečavanja niskotehnoloških izbornih radnji…

 9. Sp kaže:

  Malopre sam saznao da će na svakom biračkom mestu biti prisutan i po jedan medijum, koji će posredovati izmedju pokojnika i glasačkih kutija i umesto njih zaokruživati jedini… ovaj, brojeve na glasačkim listićima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *