njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. jul. 2010

MSP doneo odluku da je pravopis kojim je pisana deklaracija nezavisnosti Kosova sasvim u redu, a papir legalnog formata.

Sud

Sud

HAG, 22.07.2010 (Njuz) – Posle sedmomesečnog većanja, Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je odluku da je papir na kome je deklaracija napisana, inače sasvim prijatnim tonom, u legalnom formatu.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Vuk Jeremić tim povodom je za njuz.net objasnio da je u pitanju ocena formata papira. “U Americi imate format “Legal”, to možete videti ako koristite Word uvek kad birate format papira. Sud je ustanovio da je to format papira na kojem je pisana deklaracija i da to nije u sukobu sa međunarodnim pravom a političko rešenje je prosleđeno Generalnoj skupštini UN.”

Predsednik suda, Hisaši Ovada, koji je jedan od četvorice koji je glasao protiv, bio je prinuđen da pročita neobavezujuće mišljenje većine od 10 sudija koji su glasali za.

“Pravopis je iznenađujuće dobar dok je stil tečan i nekako, revolucionaran. Ljudi koji su ovo pisali nisu nepismeni i sud stoji iza toga.” – nevoljno je objasnio Ovada, inače veliki zaljubljenik u romantičarski stil Deklaracije nezavisnosti SAD.

Na Kosovu je, sasvim očekekivano, odluka suda primljena sa velikim entuzijazmom. “Naši koju su pisali deklaraciju su znali šta rade.”

Predsednik Srbije Boris Tadić, izjavio je da je ovo težak udarac za napore Srbije da očuva svoje pravo na teritorijalni suverenitet i integritet dok su pojedini opozicioni političari poručili da treba prihvatiti realnost: “Krajnje je vreme da naše društvo prihvati svoju realnu poziciju i odbaci A4 format i prihvati ono što je očigledno legalno.”

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *