njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. dec. 2021

MUP ponudio bageristima status službenih lica

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Na predlog minustra Aleksandra Vulina, MUP Srbije odlučio je da vozačima bagera ponudi status službenih lica, saznaje Njuz.

U policiji veruju da će ovim činom osigurati nesmetan saobraćaj po srpskim putevima i smanjiti probeleme sa kojima se bageristi sreću tokom obavljanja svoje dužnosti.

– Videli smo prošle nedelje u Šapcu koliko stresan i opasan može biti svakodnevni posao jednog bageriste. Krenete na rođendan svoje stranke, vozite polako, a neko iz mase kroz koju prolazite skoči na vozilo i istuče vas. MUP će učiniti sve što je u njegovoj moći da spreči ponavljanje ovakvih scena i zaštiti bezbednost bagerista – decidan je ministar Vulin.

– Status službenog lica bi im garantovao veću zaštitu i omogućio da neometano obavljaju svoje redovne aktivnosti kao što su, na primer, raščićavanje snega ili demonstranata na srpskim saobraćajnicama – objasnio je ministar.
MUP je danas objavio i brojeve telefona na koje se zainteresovani bageristi mogu javiti da bi preuzeli svoje legitimacije i dobili službena zaduženja za naredni period.

– Svi koji ispunjavaju uslove treba da se jave najbližoj stanici policije radi uvođenja u evidenciju službenih lica. Legitimacije koje će bageristi dobiti, su za sada, probne i važiće samo subotom, u periodu između 14 i 15 časova, to jest, dok traju blokade puteva. Posle probnog perioda, analiziraćemo efekte ove mere, a potom odlučiti da li je potrebno proširiti njihova ovlašćenja ili im, čak dodeliti obezbeđenje koje će činiti nekoliko momaka sa palicama i gumenim čekićima – poručuju iz MUP-a.

Nenad Milosavljević

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Mislim da je MUP-u potrebnije da angažuje neke efikasnije nove pripadnike. Jel koliko god oni angažovali bageriste da ,,brutalno polako, polako” guraju masu uvek se nađe neki ,,strani plaćenik”, koji uspe da ih zaustavi pre nego što učine neku ozbiljnu štetu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *