nazad na vrh

MUP ponudio bageristima status službenih lica

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Na predlog minustra Aleksandra Vulina, MUP Srbije odlučio je da vozačima bagera ponudi status službenih lica, saznaje Njuz.

U policiji veruju da će ovim činom osigurati nesmetan saobraćaj po srpskim putevima i smanjiti probeleme sa kojima se bageristi sreću tokom obavljanja svoje dužnosti.

– Videli smo prošle nedelje u Šapcu koliko stresan i opasan može biti svakodnevni posao jednog bageriste. Krenete na rođendan svoje stranke, vozite polako, a neko iz mase kroz koju prolazite skoči na vozilo i istuče vas. MUP će učiniti sve što je u njegovoj moći da spreči ponavljanje ovakvih scena i zaštiti bezbednost bagerista – decidan je ministar Vulin.

– Status službenog lica bi im garantovao veću zaštitu i omogućio da neometano obavljaju svoje redovne aktivnosti kao što su, na primer, raščićavanje snega ili demonstranata na srpskim saobraćajnicama – objasnio je ministar.
MUP je danas objavio i brojeve telefona na koje se zainteresovani bageristi mogu javiti da bi preuzeli svoje legitimacije i dobili službena zaduženja za naredni period.

– Svi koji ispunjavaju uslove treba da se jave najbližoj stanici policije radi uvođenja u evidenciju službenih lica. Legitimacije koje će bageristi dobiti, su za sada, probne i važiće samo subotom, u periodu između 14 i 15 časova, to jest, dok traju blokade puteva. Posle probnog perioda, analiziraćemo efekte ove mere, a potom odlučiti da li je potrebno proširiti njihova ovlašćenja ili im, čak dodeliti obezbeđenje koje će činiti nekoliko momaka sa palicama i gumenim čekićima – poručuju iz MUP-a.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Mislim da je MUP-u potrebnije da angažuje neke efikasnije nove pripadnike. Jel koliko god oni angažovali bageriste da ,,brutalno polako, polako” guraju masu uvek se nađe neki ,,strani plaćenik”, koji uspe da ih zaustavi pre nego što učine neku ozbiljnu štetu!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix