20 evra obavezni deo vozačke opreme
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. maj. 2017

MUP upozorava da će od 10. juna papirnate vozačke dozvole važiti samo uz 20 evra

BEOGRAD, 7. maj 2017, (Njuz) – Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Boban Milinković upozorio je danas sve vozače da će stare, papirnate vozačke dozvole nakon 10. juna važiti samo uz novčanicu od 20 evra.

On je napomneuo da je to je rok koji je određen Izmenom zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije od 2014. godine i da neće biti produžen.

– Hteo bih pre svega da upozorim sve vozače da rok za važenje starih dozvola bez 20 evra neće biti produžen. Svi saobraćajni policajci će staru dozvolu, nakon 10.juna, prihvatati islkjučivo uz 20 evra. Mogućnost svakog dogovora ili gledanja kroz prste nesavesnim vozačima je isključena jer nijedan policajac neće tolerisati 1,000 dinara, ili 10 evra uz papirnatu dozvolu – rekao je Milinković.

– Vozači treba da znaju da se 20 evra odnosi isključivo na važenje stare dozvole, dok će za, na primer, telefoniranje tokom vožnje, ili nevezivanje pojasa, nakon 10.juna uz taj iznos policajcu zajedno sa dozvolom morati da prilože i 1,000 dinara kako ne bi rizikovali plaćanje kazne – napomenuo je zamenik načelnika.

Milinković je istakao da će kazne za sve vozače koji se oglaše o ova upozorenja biti visoke.

– Svi vozači koje policija, nakon 10.juna, uhvati sa papirnatom dozvolom bez 20 evra platiće kaznu od najmanje 6,000 dinara – rekao je on.

Soko Sokolović

 1. ZoinMihailo kaže:

  Policajci odmah da nabave lične pos termilale da bi naplata mita išla u korak sa novim tehnologijama.

 2. Perhan kaže:

  Suupeeer! Hvala Bogu i AV na korupciji!

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Posle 5 godina na vlasti, napredna vlada je konačno obezbedila prave obrasce za lična dokumenta. Jedino se bojim da će radne knjižice, zdravstvene legitimacije i indeksi za neke ,,menadžerske” fakultete i doktorske studije morati imati holograme mnogo većih nominacija!

 4. Bane A kaže:

  Treba naglasiti da je, pored rezervnog točka i rezervnih sijalica, neophodno imati i nekoliko rezervnih novčanica po 20 evra, za slučaj više od jedne provere od strane policije.

 5. Zoran kaže:

  Ne valjaju ove plasticne vozacke. Ne mozes izmedju da stavis 20 evra. Ove stare super. Ko knjiga, samo prekalupis.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *