nazad na vrh

MUP uveo zakazivanje za poligraf preko eUprave

BEOGRAD, 22. april 2021. (Njuz) – Svi građani Srbije od sada mogu preko portala eUprave da zakažu poligrafsko ispitivanje, bilo za sebe ili za nekog drugog, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kako se navodi u saopštenju, na ovaj potez su se odlučili jer je sve više zahteva i poziva, pre svega od strane javnih ličnosti, da se tesitiraju na poligrafu. Za zakazivanje poligrafskog ispitivanja nije potrebna registracija na sajtu eUprave, već je dovoljno da se u posebnu rubriku na sajtu ostave broj telefona ili mejl adresu.
– Nakon što se prijave, građani će u najkraćem mogućem roku dobiti obaveštenje putem sms poruke i mejla o terminu poligrafskog ispitivanja. Zbog ograničenih resursa i broja poligrafskih mašina, morali smo da napravimo prioritetne grupe, tako da molimo građane za strpljenje, ali obećavamo da će se svima izaći u susret – poručuju iz MUP-a.
Prioritetne grupe formirane su po sledećem principu. U prvoj grupi su političari optuženi od svojih protivnika za najteža krivična dela, razne malverzacije i korupciju, zatim slede javne ličnosti optužene po najrazličitijim osnovama, a potom građani koji žele da reše neke svoje privatne nesuglasice i slično.
Iz MUP-a dodaju da su već pokrenuli proceduru nabavke novih najsavremenijih poligrafa i da će Srbija uskoro postati vodeća zemlja kad je reč o broju poligrafa po glavi stanovnika.
Ispitivanje na poligrafu je za državljane Srbije besplatno, ali, iako postoji opcija da se prijave i strani državljani, za sada nije precizirano da isti uslovi važe i za njih ili će oni ovu uslugu morati da plate.
Bane Grković
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix