njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. apr. 2021

MUP uveo zakazivanje za poligraf preko eUprave

BEOGRAD, 22. april 2021. (Njuz) – Svi građani Srbije od sada mogu preko portala eUprave da zakažu poligrafsko ispitivanje, bilo za sebe ili za nekog drugog, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kako se navodi u saopštenju, na ovaj potez su se odlučili jer je sve više zahteva i poziva, pre svega od strane javnih ličnosti, da se tesitiraju na poligrafu. Za zakazivanje poligrafskog ispitivanja nije potrebna registracija na sajtu eUprave, već je dovoljno da se u posebnu rubriku na sajtu ostave broj telefona ili mejl adresu.
– Nakon što se prijave, građani će u najkraćem mogućem roku dobiti obaveštenje putem sms poruke i mejla o terminu poligrafskog ispitivanja. Zbog ograničenih resursa i broja poligrafskih mašina, morali smo da napravimo prioritetne grupe, tako da molimo građane za strpljenje, ali obećavamo da će se svima izaći u susret – poručuju iz MUP-a.
Prioritetne grupe formirane su po sledećem principu. U prvoj grupi su političari optuženi od svojih protivnika za najteža krivična dela, razne malverzacije i korupciju, zatim slede javne ličnosti optužene po najrazličitijim osnovama, a potom građani koji žele da reše neke svoje privatne nesuglasice i slično.
Iz MUP-a dodaju da su već pokrenuli proceduru nabavke novih najsavremenijih poligrafa i da će Srbija uskoro postati vodeća zemlja kad je reč o broju poligrafa po glavi stanovnika.
Ispitivanje na poligrafu je za državljane Srbije besplatno, ali, iako postoji opcija da se prijave i strani državljani, za sada nije precizirano da isti uslovi važe i za njih ili će oni ovu uslugu morati da plate.
Bane Grković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *