njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

08. mar. 2021

Muškarci na 8. mart traže od Kriznog štaba zatvaranje parfimerija, cvećara, zlatara i restorana

BEOGRAD, 8. mart 2021, (Njuz) – Član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije virusa Kovid 19 doktor Predrag Kon izjavio je danas da je prijatno iznenadjen podrškom građana u vezi sa ograničenjem radnog vremena pojedinih trgovinskih i ugostiteljskih objekata.
– Bojali smo se da će najnovije mere zaključavanja za vikend izazvati revolt građana, ali naprotiv, ovi dana smo dobijali veliki broj pisama i telefonskih poziva putem kojih nas oni ohrabruju da restrikcije produžimo i na ponedeljak. Telefoni neprestano zvone i od nas se traži da 8. marta potpuno zatvorimo cvećare, zlatare, parfimerije i ekskluzivne restorane. Izgleda da su naši gradjani konačno shvatili da jedino restriktivnim merama možemo zaustaviti širenje virusa – kaže doktor Kon.
Ponati epidemiolog priznaje da mu je malo čudno što zahtevi uglavnom stižu od muškaraca, kao i to što svi oni zahtevaju anonimnost.

– Podršku nam pružaju skoro isključivo muškarci, ali nekako stidljivo, govore u pola glasa, gotovo kroz šapat, kao da se plaše da će ih neko čuti. Evo, baš malopre sam primio poziv nepoznatog građanina koji mi je rekao da zove iz kupatila, te da živi sa ženom, taštom i tri ćerke. Iz razloga njihove bezbednosti predlaže da zaključavanje produžimo i na utorak, za svaki slučaj – objasnjava doktor Predrag Kon, dodajući da je dirnut brigom muževa za svoje najbliže.

On ističe da Krizni štab ovakvu podršku nije imao još od Dana zaljubljenih i nada se da će ona sve više da raste.

Doktor Kon kaže da je povodom ove inicijative već kontaktirao svoje kolege u Kriznom štabu, te da su svi glasali za, osim dr Darije Kisić Tepavčević koja je bila protiv.

Bojan Ljubenović
  1. Filip kaže:

    Najviše ovih zahteva primljeno iz Pirota. :)

  2. Milan (nisam odavde) kaže:

    Muškarci Srbije se sa pravom žale kriznom štabu jer su i prošlog i ovog meseca imali po jedan težak dan. Sa druge strane sada ih čeka punih 10 meseci u kojima ni jedan dan ne moraju da brinu (godišnjicu i rodjendan ionako zaborave)!

  3. voya montoya kaže:

    Zenski lider u Kriznom Stabu , izvesna D. K. T. je uvek protiv, protuv, protuva , kako li se vec pise i izgovara, govori…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *