Muškarci složni u oceni da je veoma važno proslaviti dan kada nije blam nositi cveće
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

08. mar. 2016

Muškarci širom Srbije obeležili dan kada ih nije blam da uđu u cvećaru

CELA SRBIJA, 8. mart 2016, (Njuz) – Nizom akcija i skupova muškarci širom Srbije danas će obeležili 8.mart, dan kada nikoga od njih nije blam da uđe u cvećaru, saznaje Njuz.

Organizatori ovih skupova istakli su da je obeležavanje današnjeg dana deo borbe za ravnopravnost žena i muškaraca kada je kupovina cveća u pitanju.

Sreten Pavlović inicijator jedne od akcija poručio je da 8. mart slavi muškarce i njihovu vekovnu borbu za ljudska prava, ravnopravnost i razbijanje stereotipnog ponašanja i rodnih predrasuda kada je kupovina cveća u pitanju.

– Iako ženama možda ovaj dan deluje kao i svaki drugi on to nije i njegova uloga se ne sme zanemariti. Svaki muškarac je barem jednom doživeo tu neprijatnost i taj stres koji sa sobom nosi ulazak u cvećaru. Žene umeju da pridikuju svojim jačim polovinama zbog toga što ih češće ne obraduju nekim cvetom a ne znaju kojoj količini ismevanja u društvu je izložen svaki muškarac koji nekome nosi cvet na poklon i zbog toga je obeležavanje današnjeg dana veoma značajno – objasnio je Pavlović.

– Zahvaljujući današnjem danu došlo je i do malih pomaka u našem društvu. Eto, recimo u Srbiji ponekad možete videti ponekog muškarca sa cvetom ili čak buketom čak iako nije 8.mart, mada to ne sme da nas zavara jer situacija još uvek nije onakva kakva bi trebala da bude – rekao je Pavlović za Njuz.

Pavlović je napomenuo da bi i žene morale, barem tokom današnjeg dana, da pokažu malo više razumevanja za sve pripadnike jačeg pola.

– Kada se uzme u obzir žrtva koju muškarci podnose samim ulaskom u cvećaru mora se priznati da su od nežnijeg pola zaslužili makar mali poklon – istakao je on.

Soko Sokolović

 

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  A da li je neko video u cvecari Acu i Andreja?

 2. Ja sam kaže:

  Aco, tebi i tvojim Slinama, Vulinima, Babicima, Maliima, Petrovicima, Mladenovicima, Cuckovicima, Krkobabicima, Draskovicima i ostalim Lazanjskijima srecan praznik!

 3. haha kaže:

  Eto… I to se cudo desilo : Soko nam omanuo :(

 4. Рубљов kaže:

  А мушкарци који раде у цвећарама ? Гојко “Гербер ” из цвећаре “Мирисни кутак ” потпуно је дискриминисан и обесправљен, избегавају га к'о лепрозног педофила, а није једини. Ту је и Зоки хризантема, Урош перуника, Бранко бенџамин, Милош девојачки сан, Огњен свекрвин језик, браћа Страхиња и Добривоје звани Мушкатла и кадифица јер увек иду заједно, има нас још у удружењу “Кита цвећа “, скрајнути и обележени..Нека се мушкарци и за нас изборе !
  У потпису
  Љубан Цветак зановетак

 5. ariela kaže:

  Ma ulaze u cvecaru itekako kad “zgrese”…mozes ih na kilometar prepoznati…:))))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *