nazad na vrh

Muž traži razvod jer mu se smučilo da ga kući dočekuje trezna žena

Žena pokazala da nije u stanju da izađe iz tradicionalne uloge trezne supruge i prilagodi se novom vremenu

BEOGRAD, 11. april 2015, (Njuz) – Luka Marković, četrdesetogodišnjak iz Beograda, podneo je zahtev za sporazumni razvod braka jer mu je dozlogrdilo da ga po povratku iz kafane čeka trezna žena.

On tvrdi da je učinio sve kako bi sačuvao brak, ali da njegova supruga Sonja nije pokazala želju da napravi kompromis.

– Sonja i ja smo u braku već sedam godina i ne mogu reći da smo imali nekih većih problema i trzavica, sem tog njenog trezvenjaštva – objašnjava Luka – Nije lako živeti sa takvom ženom. Bez obzira da li sam se napio u kafani, na poslovnom ručku ili izletu sa drugarima, ona je uvek trezna. Pokušavao sam da razgovaram sa njom, da joj ukažem na problem. Čak sam joj jedno vreme uskratio i seks. Stalno je obećavala da će se promeniti, da je to poslednji put, ali bi ubrzo nastavila po starom. Posle svega, što sam prošao sa njom, sumnjam da me je ikad stvarno volela – jada se on.

Ovakvo ponašanje nije retko i jedan je od glavnih uzroka bračnih nesporazuma i svađa, tvrde sociolozi.

– Srbija je tradicionalno društvo u kojem postoji čvrsta podela na polove i njihovu ulogu u porodici. Ovakvim ponašanjem, Sonja pokazuje da nije u stanju da izađe iz tradicionalne uloge žene i prilagodi se novom vremenu – kaže Zoran Ćirović, sociolog i stručnjak za bračne odnose -Trezvenjaštvo kod žena je jedan od najčešćih uzroka loših bračnih odnosa i mnogi brakovi su upravo zbog njega završeni razvodom, tvrdi on.

Luka se već iselio iz zajedničkog stana i preselio kod mame. U iskrenom razgovoru, koji smo vodili u jednoj od gradskih kafana, on je priznao da još uvek voli svoju suprugu i da bi joj sve oprostio, samo kad bi pristala da, bar ponekad, ne bude trezna kad se on vrati kući.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Proveri dreger.

  2. Неописива бол у тренутку док, четвороношке, покушаваш да пронађеш ” слику и тон “, сусретнеш тај хладан, трезвен поглед без љубави и топлине, разумевања и позива на вођење љубави…тачно ти дође да попијеш још једну…
    Оштрина бола и леденост погледа не дозвољава ти да се данима отрезниш у покушају да заборавиш…И најгоре је то што на лечење од трезности нико не иде добровољно, тек ако се догоди нешто страшно, страшно као да и ти, као муж престанеш да пијеш, онда је пакао…Далеко било…

  3. U redu je da u ovo praznicno vreme donosite slike iz porodicnog zivota . Ovim primerom ste jasno pokazali kako zenina samovolja i odbijanje da prihvati tradicijonalnu ulogu koju oduvek ima – da sledi I postuje muza, dovodi do raspada iskonskih vrednosti Srpske porodice. Ako zena ne ,,dodje sebi” ni nasa napredna vlast nas nece nikad napred odvesti!

  4. sva sreca pa mu je bar mama stalno pijana, pa se sada svakom pogledu oseca “kako kod kuce”

  5. Mama je siva eminencija!!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix