Aplikacija će jednog dana takođe postati deo postavke muzeja
njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

15. maj. 2017

Muzej savremene umetnosti pokrenuo aplikaciju koja odbrojava do otvaranja Muzeja savremene umetnosti

BEOGRAD, 15. maj 2017, (Njuz) – Muzej savremene umetnosti pokrenuo je aplikaciju koja će odbrojavati vreme do ponovnog otvaranja tog muzeja.

Aplikacija “msu ARt” sadržaće digitalni sat koji će odbrojavati dane, sate, minute i sekunde do početka rada Muzeja savremene umetnosti, a korisnici aplikacije će do tada kroz najveću virtuelnu umetničku postavku svih vremena moći da vide sve eksponate tog muzeja koje inače ne mogu da vide.

Muzej savremene umetnosti zatvoren je 2007. godine, a dok ne bude ponovo otvoren, posetioci će imati prilike da uživaju u konceptualnom umetničkom ostvarenju digitalnog sata na kojem se brojke stalno menjaju.

– Tokom posmatranja sata korisnici aplikacije mogu i da naprave virtuelnu turu muzejem tako što će skenirati oglas ili bilbord, ne moraju sve vreme da gledaju u sat. Međutim, važno je napomenuti da ovaj sat ima i simboličku vrednost. Gledanje ovog sata nas podseća ne samo na prolaznost života, već i na prolaznost baterije na mobilnom telefonu ili tabletu – objašnjavaju u Muzeju savremene umetnosti.

U tom muzeju ističu da će, kada ustanova bude počela sa radom, aplikacija takođe postati deo stalne izložbene postavke.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Umetnost, pa jos savremena!?
  Sta li to bese?
  Nekako poznato mi zvuci.
  Na Pinku i Hepiju za taj pojam jos nisam cuo. Moracu da se informisem na Informeru.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Muzej savremene umetnosti je imao dve mogućnosti. Da digitalno i virtualno odbrojava časove ka nepostojećem otvaranju, ili da pusti velikog vodju da ga svečano otvori, kao delove autoputa koji su, posle otvaranja, neupotrebljivi i urušavaju se. Odabrali su pravu opciju, jer dok je naprednjaka nema ništa od umetnosti!

 3. Bane A kaže:

  Obzirom da su u Srbiji posetioci muzeja takođe virtualni, postavka je u skladu sa potrebama.

  1. Радојица kaže:

   Добро, а шта је са иностранци?

 4. Malo mnogo kaže:

  Kad bi barem znali kad će kraj naprednjačkog doba pa da pokrenemo aplikaciju i odbrojavamo.Pa kad kraj dođe da nekima odzvoni a nekima da nam svane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *