njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. feb. 2012

Na adresu Skupštine Srbije stigao opasan paket sa knjigama

Jedan poslanik je potvrdio da je debela knjiga imala možda i 250 strana / FOTO: Kurir

BEOGRAD, 2. februar 2012, (Njuz) – U Skupštinu Srbije danas je stigao paket za koji je pregledom utvrđeno da sadrži opasnu količinu knjiga koja je mogla biti kobna za poslanike.

Kontradiverziona ekipa munjevito je reagovala kada je iz Skupštine dobila informacije o sumnjivom paketu, koji je, kako se ispostavilo, mogao biti koban po poslanike da je kojim slučajem dospeo u skupštinsku salu.

Ekipa MUP-a brzo je evakuisala sve poslanike iz zgrade, nakon čega je opasan paket prebačen na bezbednu lokaciju kako bi bio uništen.

Paket je, prema informacijama koje je dobio Njuz, stigao iz inostranstva, a policija radi na utvrđivanju identiteta pošiljaoca. Poslanici posle evakuacije nisu mogli da nastave sa radom zbog prevelikog stresa, a neke od njih smo zatekli ispred Skupštine dok je policija pregledala zgradu. Jedan od njih, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je i našao paket na ulazu u parlament, kaže da je bio prestrašen kada je shvatio šta se nalazi unutra.

– Pošiljke često budu na portirnici, pa sam, kao i mnogo puta do sada, otvorio kutiju da vidim šta je unutra. Kada sam na vrhu ugledao ogromnu, debelu knjigu koja je sigurno imala više od 250 stranica, skamenio sam se. Prisutnim kolegama sam rekao da se odalje i nikako ne diraju paket, tako da smo se svi oprezno udaljili. Potom je došla policija koja ga je odnela iz zgrade. Kasnije smo čuli da je unutra pronađen i Tihi don, koji ima četiri toma. Pitam se ko nas toliko mrzi i želi da nam naudi – uzbuđeno nam je rekao ovaj parlamentarac.

U MUP-u Srbije su, pak, posle intervencije rekli da nema razloga za paniku, te da će policija pojačati mere bezbdnosti kako nijedna knjiga ne bi dospela ni blizu parlamenta.

– Niko ne sme da ugrožava poslanike na ovaj način. Mi smo i do sada činili sve da poslanike zaštitimo od svih vrsta literature, a sada ćemo dodatno poboljšati mere bezbednosti. Neki koraci su već preduzeti, kao što je smena direktora Narodne biblioteke Srbije – rekao je ministar policije Ivica Dačić u kratkom obraćanju novinarima.

Nenad Milosavljević

 1. Sceko kaže:

  Posla im ga Saric da se malo igraju :)

  1. Slavisha kaže:

   To je veoma moguce. Nasi poslanici su u stalnoj opasnosti, jer moraju da vode racuna o drzavi i nasoj bezbednosti, da mozemo na miru da radimo i zivimo. Molimo se za njih.

 2. Милан kaže:

  Полиција је у Скупштину послала book squad.

 3. iShone kaže:

  Samo smo cekali da obrade ovu vest :D

  1. Ђеки kaže:

   Е а која стварна вест је инспирисала ову вест?

   1. Pera kaže:

    Spec. tuzilac Vukcevic dobio pre neki dan “opasan paket” od kog se njegova zena prepala, a unutra bile knjige.

   2. celtic kaže:

    Kako koja? Pa CSI:Library!

 4. slučajnaprolaznica kaže:

  Oko ovog verujem da su postigli momentalan konsenzus.

 5. Ivana kaže:

  Pa za njih knjige i jesu opasnost :D Ko zna kada su poslednji put procitali jednu ;)))

  1. scoby kaže:

   Bas pomenuti “Tihi don” je omiljena knjiga Tome Grobara. Svojevremeno je rekao da cita samo ovu knjigu, kad je zavrsi, opet krece ispocetka (isto kao farbanje Bruklinskog mosta).

   1. Милан kaže:

    То је можда било док је он био русофил. Сада је еврофанатик па тако може да чита само литературу из тог дела света.

   2. Aleksandar kaže:

    Ja mislim da su se pored Tome grobara najvise uplasili debeli Canak i Ceda, jos jedna zavera Rusa protiv njih. Ja verujem da posle Tihog Dona dolazi Rat i mir pa Zlocin i kazna.

    1. markes kaže:

     zaboravili ste idiota!

     1. Ivan_KS kaže:

      Ma sve knjige, uopšte, od tog Tolstojevskog su potencijalno bure baruta… što dalje sa tim kako od Skupštine tako i od drugih državnih institucija!

 6. drLaki kaže:

  Dobro je.Mogli su im poslati vino protiv prehlade !

  1. Novica kaže:

   Ako mislis na ono vino sa sajta B-92 koje daju primatima da se ne prehlade,u pravu si.

 7. Jordan kaže:

  Neko je bas odlucio da izludi poslanike i na taj nacin unisti Skupstinu.
  I to ovakvu skupstinu…

 8. himalajac kaže:

  nemojte se shaliti sa ozbiljnim stvarima. bezbednost je na prvom mestu i vlada srbije treba na napravi konkretne korake radi bezbednosti svih nas, nashe dece i kucnih ljubimaca, kao i domacih zivotinja u seoskim domacinstvima.
  predlazem da se sve knjige u srbiji unishte, ukljucujuci i shkolske udzbenike i da se strogo kontrolise granica, kako nijedna knjiga ne bi usla i bila potencijalna opasnost po bezbednost svih nas.
  deca mogu nastaviti shkolovanje preko nasih edukativnih tv kanala

 9. mamamimi kaže:

  Ako postoji povezanost između trenutne situacije i naslova knjige, svi ćemo mi da čitamo “Jadnike”. A skupštinarima i svima na vlasti – “Životinjska farma” i to onaj deo, na kraju, kada se više nije znalo ko su ljudi a ko svinje.

  1. celtic kaže:

   A ko će (kao u “Ž. Farmi”) biti gavran Mojsije?

 10. Gagi kaže:

  jedna Enciklopedija i jedan Bonton bi bili dovoljni da svi tamo u Skupstini postradaju. Ili barem od soka postanu dozivotni invalidi.

 11. celtic kaže:

  Milicija je imala pancire od istorije i kacige od tradicije, to
  je drevna zaštita od svake knjige, napretka i pismenosti.

 12. ariela kaže:

  Prorodno za njih je da se plase knjiga…i narod se plasi uglavnom…evo sad sneg pao pa ispred knjizara i biblioteka ceo a ispred kafica dobro ugazen…sta vise reci?

 13. biki kaže:

  Paranoja je mocna stvar !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *